Сладкиш с кроасани, шоколад и банани: Фантастичен и едновременно евтин!

0
755

Този сладкиш с кроасани, шоколад и банани е идеален за всяка трапеза

Предлагаме ви рецептата за сладкиш с кроасани, шоколад и банани – чудно вкусен и едновременно евтин. Винаги може да си го измайсторите лесно и е желан на всяка трапеза десерт.

сладкиш с кроасани, шоколад и банани
сладкиш с кроасани, шоколад и банани – да видите само каква вкусотия

Трябват ни 8-10 кроасана, два банана, един шоколад, 200 грама сладкарска сметана, 200 грама прясно мляко, две ванилии, три яйца, две лъжици захар.

Първо трябва да си вземем една подходяща купа и в нея да смесим хубаво яйцата, сметаната, прясното мляко и захарта. Разбиваме ги добре, за да се превърнат в хомогенна смес и прибавяме към тях ванилиите.

Взимаме кроасаните и ги накъсваме на малки парчета. После подреждаме половината от тях на дъното на тавичка за печене. Отгоре върху тях разпределяме вече нарязаните на колелца банани и поръсваме с настъргания шоколад.



Отгоре „затваряме“ сладкиша с останалата част от парченцата от кроасаните. Настъргваме още шоколад и поливаме със сместа от яйцата и прясното мляко.

Щом сме напълно готови, пъхаме тази вкусотия във фурната, която е предварително загрята на температура от 180 градуса. Печем до пълната готовност на сладкиша, който ще ви изненада с невероятния си вкус.

Може да го сервирате, докато е още топъл, но ви съветваме да изчакате, за да се охлади. Така става в пъти по-апетитен и няма човек, който да не си оближе пръстите.

А освен това е повече от бърз и лесен, както и изобщо не е скъп. Какво по-хубаво от това да направиш уж с нищо, нещо. При това какво нещо, чудо и половина.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.