По-добре късно: Слагат край на едно безумие пред НДК

1
257

Един въпрос, който беше дискутиран дълго време вече намери своето правилно решение. Безумията пред НДК ще бъдат коригирани

От много години пред сградата на НДК в София се намират части от недовършен монумент, наченат  по повод 1300 години България през 1981 г.

Нито в годините на тоталитаризма, нито в годините на демокрацията това съоръжение не беше довършено.

След като преди една година 3 деца се покачиха по останките от недовършения  монумент пред НДК, чашата на търпението преля и беше взето категорично решение, че мястото на паметника не е пред НДК и той крие огромни опасности.

sofia-boris
Младият депутат Борис Станимиров застана зад идеята да се сложи край на безумието пред НДК

Преди 2 дена ОбС – София прие решение недовършеният монумент „1300 години България“ да бъде демонтиран и преместен в Южния парк на София, а на негово място да бъде възстановен съборения от комунистите и народната власт внушителен монумент на загиналите във войните за национално обединение (1912-1918) от I Софийски пехотен полк.



Добре, че има запазени снимки, благодарение на които това възстановяване ще бъде възможно в максимално автентичен вид. По този начин ще бъде заличено едно срамно безумие от нашата славна история.

Зад предложението, внесено в ОбС – София застанаха Прошко Прошков и младият депутат Борис Станимиров от Реформаторския блок, който от много години развива активна дейност, свързана с възстановяване и популяризиране на българската военна история, умишлено прикривана и изопачавана по различни политически и идеологически причини в годините на тоталитаризма.

Много българи застават зад тази инициатива и са доволни от решението на общинските съветници на София.

Ето някои от най-интересните коментари в интернет:

sofia-boris
Този величествен мемориал с имената на загиналите храбри български войни и герои ще бъде възстановен пред НДК

„Паметникът не само изглежда величествен, той беше величествен и внушаваше истински респект и почит към бранителите на България, но малоумни тъпънари заради онова недоразумение, чийто скелет още грози града ни, унищожиха един истински монумент на историческата памет на българите, както впрочем, и много други, за да трябва днес да им се молим да го възстановят! Помня този паметник. Дано един ден пак го видим изправен и горд.“

„Добре би било да бъде възстановен на същото място пред НДК!“

„Невероятна снимка!“

„Красота…  Тръпки ме полазват…“

„Точно така и трябва да се възстанови.“

„Колко величествено изглежда паметника на тази снимка.“

За да върви България напред трябва да оправи кашите, забъркани в миналото, включително и това безумие да бъде съборен мемориала на онези славни и храбри герои, които са пролели своята кръв за България!

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Как така това безумие ще местите в Южния парк?!! Ние от този район не сме съгласни с това решение! В същност кой го взе без да се допита до нас гражданите?! И щом е безумно грозно това творение , защо искате да загрозите нашият красив парк? Да си го прибира Старчев при него! ТОЧКА !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.