Е, никога не сте предполагали това за кафето: Тези три неща за него ще ви „вкарат в оркестъра”!

0
334

Кафето е напитка, без която повечето от нас не можем

Кафето е това чудо, което сутрин ни събужда, а следобед държи свежи. Много от нас са категорични, че „кафето си има собствен език”. То дори влияе на взаимоотношенията между хората.

кафето
Кафето има много ползи

Ето и три неща, които може и да не знаете за тази ароматна напитка. Първата от тях е свързана с неговата най-важна съставка. Кофеинът започва да действа до половин час от приемането на течността.

Но това може да се случи още и от десетата минута, са установили американски учени.

Тялото елиминира половината от действието на веществото в близките три до пет часа. Но действието на останалата част може да продължи да ни влияе в разстояние между 8 до 14 часа.



Горещото кафе ни кара да бъдем по-добронамерени към хората. Не вярвате, но това вече е документирано с доказателства. И то сериозни.

Учени направили интересен експеримент. Те установили, че топлото кафе кара хората да мислят за другите, че притежават по-сърдечен и добронамерен характер.Да бъдат съпричастни с болката и проблемите им.

Резултатите потвърдили схващането, че топлината е свързана както с физическите параметри, така и с емоционалните преживявания.

Друго изследване показало, че кафето има различен вкус в зависимост от цвета на чашата. Участниците трябвало да пият от тъмната течност от бяла, синя и прозрачна чаша.

Тези от участниците, които са пили от бялата чаша са казали, че кафето е с по-интензивен вкус и дори аромат. Те го определили и като по-сладко от това в останалите чаши.

Според спецовете разликата във възприятията се дължи на контраста в цветовете. Тъмният на кафето и белият на чашата, в което се сипва и пие, действа по този начин.

Цветът на бялата чаша вероятно влияе на възприятието на тъмната и гореща течност. Оттам то рикошира и върху силата и сладостта на напитката.

Това важи не само за чашата, а и за възприятията на всеки един от нас върху всичко, което ни заобикаля.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.