Пролетна гъбена супа със спанак ще ви вземе акъла (страхотна рецепта)

0
682

Тази гъбена супа със спанак е идеална за пролетта

Предлагаме ви рецептата за гъбена супа със спанак. Лесно се приготвя, а е идеална за пролетта – свежа и вкусна. Няма да може да я оставите, гарантираме ви това.

гъбена супа със спанак
Лесна, свежа, ароматна и апетитна гъбена супа със спанак

Трябват ни 400 грама спанак, три картофа, 300 грама гъби печурки, две глави лук, три скилидки чесън, един домат, половин връзка пресен лук, една лъжица подправка за супа, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да сложим да заври вода, в която сме сложили сол и подправката за супа. Двата вида лук си ги нарязваме на ситно и ги поставяме във врящата вода.

След около 20-ина минутки се добавят и ситно нарязаните гъби и картофи. Когато видим, че картофките са омекнали, прибавяме настъргания домат и три-четири лъжици олио. Оставяме да ври за още 15-ина минутки.



Накрая пък добавяме ситно нарязаните чесън и спанак към тенджерата със супата. И я подправяме с листа от магданоз и целина.

Сервираме супата, докато е още топла и си я хапваме с наистина огромен апетит. Защото това е една разкошна и богата пролетна супа, на която никой досега не е отказал.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.