Ето как се прави ризото по милански: Оригиналната рецепта за нула време!

0
811

Това ризото по милански ще ви научи как се прави вкусно ризото

Предлагаме ви рецептата за ризото по милански. Научите ли него, а то е много лесно, никое ризото няма да ви се опре. Вярно е, че си има тънкости, но ще видите колко елементарно е всъщност.

ризото по милански
Много лесно и оригинално ризото по милански

Трябват ни 300 грама ориз, 1,25 литра пилешки бульон, сто грама бяло вино, 50 грама настърган пармезан, 75 грама масло, една щипка шафран, сол на вкус.

Първо слагаме в тенджера сто грама бульон и го оставяме да кипне. Добавяме в него шафрана и го сваляме от огъня. След това в отделен съд си кипваме и останалата част от бульона.

Почистваме лука и го нарязваме на ситно, след което го запържваме в половината от разтопеното масло. Добавяме и ориза и пържим за около пет минутки.



Добавяме вътре бульона като го разделяме на 5-6 части. Добавяме ги една по една като е важно да знаем, че преди да прибавим всяка следваща част, то предишната трябва вече да е поета добре от ориза.

Слагаме после и останалата част от маслото, която не сме разтопили при пърженето на лука. Разбъркваме и поръсваме отгоре с пармезана. Бъркаме около 30 секунди, покриваме с капака и оставяме за две минутки.

После сервираме това вкусно ризото, докато е още топло. Прекрасно е, истинско изкушение. Винаги сме знаели, че италианците са майстори в кухнята, особено на ризото.

Направете си тази апетитна рецепта и ще се уверите сами, че са напълно прави да се гордеят с кулинарните си умения и идеи. Може да почерпите и гостите – било като основно ястие, било като гарнитура.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.