Токсиколог разкри какво трябва да направите, ако сте пили вода с уран

0
261

Той се натрупва основно в пикочния мехур и бъбреците

Известният токсиколог проф. Никола Александров даде безценен съвет какво трябва да направите, ако сте приели вода с уран.

токсиколог
Той се натрупва основно в пикочния мехур и бъбреците

Специалистът поясни, че ураниевите съединения се натрупват в човешкия организъм и не е добре, ако се превиши дозата. Известният токсиколог успокоява, че ако тези съединения не надхвърлят нормалните количества, няма да се отразят пагубно върху здравето ви.

Той подчерта, че приемаме уран и други тежки метали непрекъснато. За това обаче има допустими граници, които ако не бъдат нарушавани, няма да има проблеми.
Специалистът токсиколог посочва, че уранът оказва пагубно влияние върху всички клетки в човешкия организъм.

Той се натрупва основно в пикочния мехур и бъбреците. Опасният уран може да бъде поет по два начина – чрез храната или водата, които консумираме и ако бъде вдишан.
Ако бъде приет в малки количества, не само, че няма място за притеснение, а дори е полезен.По принцип се стига до отравяния с уранови съединения на местата, където е имало уранови рудници или находища.
В този ред на мисли специалистът припомни, че страната ни е богата на уранови съединения.

Той даде безценен съвет за хората от Хасково, които са приели уран с водата. Специалистът токсиколог твърди, че към момента здравето им не е застрашено. Ако продължат да приемат от тази вода обаче, може да получат сериозни увреждания.

Проф. Николов съветва тези хора да консумират ябълки, тъй като те имат мощен прочистващ ефект, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.