Орлин Горанов смайва гостите със своята пилешка салата (ето как я прави)

0
667

Така се прави любимата пилешка салата на Орлин Горанов

Предлагаме ви рецептата за любимата пилешка салата на Орлин Горанов. Певецът я обожава, защото е лесна, бърза и много вкусна. И от време оно смайва гостите си с нея. А после е ясно – наздравици и сладък мохабет.

пилешка салата
Страхотната пилешка салата на Орлин Горанов

Трябват ни едно печено или варено пиле, една чушка, една зелена салата, 125 грама грах от консерва.

А за соса към салатата са ни нужни една кофичка със заквасена сметана, една лъжица майонеза, една лъжица нарязан на ситно магданоз, една лъжица с лимонов сок, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си отделим пилешкото месо от костите и да го нарежем или да го накъсаме на дребни парченца. Изсипваме ги после в една купа за салата. Чушката я измиваме, почистваме я от семената и я нарязваме в купата също.



Добавяме в нея и граха от консервата, както и накъсаната на по-ситно зелена салата. След това си правим вкусния сос като смесваме майонезата със сметаната, а после и с лимона, магданоза и подправките.

Разбъркваме внимателно този сос и ако е много гъст, бихме могли да го поразредим с малко кисело мляко. Щом е готов обаче, сосът не се поставя веднага върху салатата в купата.

Тя първо се разсипва по чиниите на порции и чак тогава всяка от порциите се полива обилно със соса. Става нещо наистина невероятно апетитно и разяждащо.

Орлин Горанов е доста зает човек и затова обича да си прави и похапва сравнително бързи неща. Салатите са му любими като вече веднъж е давал своя друга рецепта – за романтична салата за двама.

Вярваме му и сме убедени, че и тази ще е също толкова вкусна като предишната. И дори нямаме търпение да запретнем ръкави, да си я измайсторим и да я опитаме.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.