Супа Капрезе ни разби: Опитахме я веднъж и няма спирка!

0
308

Тази супа Капрезе става нещо уникално, просто не е за разправяне

Предлагаме ви рецептата за супа Капрезе. Да, Капрезе не е само салата, може да бъде и супа. При това по-вкусна, отколкото сте предполагали. Опитайте я веднъж и пак ще си говорим.

супа Капрезе
Разкош и половина е тази супа Капрезе

Трябват ни кило и половина домати, четири скилидки чесън, зехтин, една лъжица кафява захар, босилек, лъжица и половина оцет, 250 грама моцарела, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем доматите и чесъна в една по-голяма тенджера. Към тях си прибавяме и една пълна лъжица със зехтин. Запържваме ги заедно, а после ги оставяме да се охладят.

Когато са се охладили, разбиваме чесъна и доматите в блендера, но заедно с кафявата захар, оцета, босилека, черния пипер и солта на вкус. Добавяме вътре и още малко зехтин.



През това време също си запичаме четири филийки хляб. Може да ги метнем на скарата или да ги изпечем в тостера – според това с какво разполагате или ви е удобно.

Супата от доматите я сервираме на трапезата като поставяме във всяка порция парченца от изпечените филийки и парчета от нарязаната моцарела. Украсяваме я и с по листенце от пресен и свеж босилек.

Както виждате, нищо особено не е тази супа като продукти и начин на приготвяне. Огромна е вероятността и дете да се справи с нея. Тя обаче е определено нещо особено като вкусови качества. Лека, апетитна, ароматна и супер идеална за лятото.

Не се колебайте дори да я поднесете на масата ако някой ви дойде на гости. Почти няма човек, който да не обича супи. А тази е различна и действа като мехлем за стомаха.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.