Направете си един различен ябълков пай със сметанов крем! (топи се в устата)

0
1348

Днешната рецепта е за ябълков пай със сметанов крем, какъвто не сте опитвали – пухкав и разтапящ се в устата

Направете си един прекрасен десерт, идеален и за сезона – ябълков пай. Но не само обикновения ябълков пай, който познаваме отлично, а малко по-различен – с топящ се сметанов крем.

Става лесно и сравнително бързо, а вкусът му ще допадне на цялото семейство, убедени сме. Ето е точната рецепта, заедно с продуктите за нея.

ябълков пай
Чуден ябълков пай с нежен сметанов крем – страшна вкусотия за цялото семейство

За тестото ни трябват чаша и половина брашно, половин чаша сметана, 150 грама масло, половин лъжичка сода за хляб.

За крема са ни необходими една чаша сметана, чаша и половина захар, едно яйце, четири лъжици брашно. А за плънката взимаме един килограм ябълки – това е относно продуктите.



Смесваме сметаната с брашното и добавяме към тях разтопеното вече масло. След това слагаме и содата, като бъркаме, докато стане хубаво и гладко тесто. Покриваме го с фолио и го оставяме за малко да престои.

През това време обелваме и добре почистваме ябълките от сърцевината им, но без да ги разрязваме. Тестото го разстиламе в намазнената тавичка, а краищата му издърпваме покрая на формата.

Взимаме белачката и обелваме ябълките по начин, който имитира чипс. След това пълним тестото равномерно с ябълките като гледаме плодовете да стигнат почти до краищата.

Смесваме захарта, сметаната, брашното и яйцето, а после ги разбиваме много усърдно, за да получим съвсем хомогенна смес. С тази смес заливаме ябълките и тестото, а после запичаме домашната си вкусотия за около 50 минути във фурната, която е включена на 180 градуса.

Сами ще видите какъв чудно вкусен десерт се получава, когато го опитате. Добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.