Вкусна пълнозърнеста пица с пуешко филе и гъби (новият хит в нета и сред отслабващите)

0
276

Тази пълнозърнеста пица с гъби и пуешко филе е страшно вкусна, но и сто пъти по-полезна

Ако обичате да си похапвате пица, но винаги го правите с чувство за вина заради калориите и килограмите, то ви предлагаме новия хит в интернет – пълнозърнеста пица с пуешко филе и гъби, която омагьоса отслабващите.

Тя е много по-нискокалорична и по-полезна за здравето и фигурата, а вкусът й не само не отстъпва на този на класическите пици, но за мнозина дори е по-добър.

пълнозърнеста пица
Пълнозърнеста пица, от която може да хапвате, без грижи за диетата си

Пицата се приготвя лесно и бързо. Ето я и точната рецепта, описана стъпка по стъпка, заедно с всички необходими продукти.

Трябват ни десет гъби от котсерва, два домата, 100 грама сирене, 150 грама пуешко филе, три лъжици зехтин, щипка сол. А за тестото са ни нужни 500 грама брашно, една чаша фини овесени трици, две лъжички бакпулвер, щипса сол отново, половин лъжичка захар и 3-4 лъжици зехтин.



Първо замесваме добре тестото като добавяме фините овесени трици към брашното, а заедно с тях и солта, зехтина, захарта и бакпулвера. Доливаме около половин чаша вода и започваме да месим еластичното и гладко тесто за нашата пълнозърнеста пица.

Нарязваме гъбите и леко ги запържваме в зехтин на средна температура на котлона. Към тях прибавяме и нарязаното пуешко филе, а накрая и нарязаните на кръгчета домати – но само за малко.

След като разточим тестото, го поставяме в предварително намазнена тавичка и печем за близо 5 минути на температура от 200 градуса. После вадим блата за нашата вкусна и диетична пица, а върху него с мерак си нареждаме доматите и сместта с пуешкото филе и гъбите.

Поръсваме със солта и сиренето отгоре, и домашното ни чудно кулинарно изкушение е вече готово и може да се заемем с най-важната част от работата, а именно консумацията му. Желаем добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.