Чуйте ги: Японци пеят “Брала мома къпини” (+видео)

0
525

Японците наистина са гениална нация!

Тези японци са гениални. Чуйте как пеят “Брала мома къпини” на български език

Не само в областта на технологиите и на иновациите.

Чуйте как изпълняват българската народна песен “Брала мома къпини”, докато свирят на барабани, китара и кларинет.

Едно невероятно изпълнение, направено от група, която не е българска, нито балканска.

Няма защо да се чудим, че далечните  японци са уникална нация.И тяхната уникалност излиза много извън пределите на тяхната култура, начин на живот, храна, технологии.

Самураите и гейшите, цъфналата вишна и кимоната, суши и сакето  отдавна вече не са най-интересното нещо в Япония.

Хората там са гениални. Те могат да поддържат живи техните родни традиции на повече от 700 години, но в същото време могат да се похвалят с изключителни достижения в най-високите технологии.

Младите японци се разкрепостиха толкова много, че сред тях могат да бъдат открити рокери с уникални татуси, любители на европейската музика и облекло.

Интересна е любовта на японците към България.

Те обожават българската природа. Всяка година идват в Долината на розите, когато берат маслодайните рози. Снимат се и се наслаждават на неповторимия аромат на розите Дамасцена.

Японците са откупили правата да произвеждат българско кисело мляко. И го правят, при това с изключително качествени суровини, за които у нас през последните години можем само да си мечтаем.

Вероятно сте чували за японското семейство, което от много години вече живее в град Шипка до Казанлък, където се намира уникалният храм със златните кубета.

Тези японци сами си избраха българските имена Мария и Иван. Те имат страшно много приятели в България, защото научиха българския език.

Сами ще изгледате видеото, ще чуете изпълнението на японската група, която пее емблематичната народна песен “Брала мома къпини”.

Дори самото произношение на думите е невероятно точно. Ако човек не гледа видеото, а само слуша песента, няма да си помисли, че пеят чужденци, още по-малко японци.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.