Така се прави уникална салата с риба тон, рукола и елда: Топ мезе или диетичен обяд!

0
505

Тази салата с риба тон, рукола и елда набира все повече фенове в нета

Предлагаме ви рецептата за топ салата с риба тон, рукола и елда. Казваме топ, защото хората, които я харесват и си я приготвят, стават все повече в нета. А и как иначе като е така енергийна, полезна, вкусна и засищаща.

салата с риба тон, рукола и елда
Чудна салата с риба тон, рукола и елда

Трябва ни 200 грама елда, 200 грама рукола, 200 грама риба тон, сто грама зехтин, един лимон, едно авокадо, сол на вкус.

Първо трябва да си сварим елдата, както е посочено на опаковката й. Измиваме си добре руколата и я поставяме в една купа. Към нея добавяме вече сварената и охладена елда.

Овкусяваме със зехтина, лимоновия сок и сол на вкус. Внимателно разбъркваме и поставяме салатата от купата в една подходяща за сервиране чиния.



Чак тогава върху нея прибавяме рибата тон от консерва и авокадото, което сме нарязали. Сервираме го с резенче лимон за красота, а всички ще останат много доволни.

Съветваме ви при избора на риба тон да изберете такава, която е на филе – тоест на едри и цели парчета в консервата. Защото продават по-евтина и напълно раздробена. С нея салатата няма да ви се получи добре.

А авокадото избирате задължително добре узряло. Трябва лесно да можете да отчупите капачето му и като го хванете в ръка да усетите, че е омекнало. Твърдото авокадо няма да ви свърши работа и дори е по-добре без него.

Тази салата е много лесна, но различна, страшно апетитна и особено много полезна. Съветваме ви да я поднасяте често и на децата си, защото ще ги снабди с полезни вещества и витамини. Стига сме яли само боклуците и полуфабрикатите от магазините.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.