Това са основните причини, поради които комарите ви хапят

0
300

Интересно е да знаете, че само женските комари хапят

Нашествието на комарите през летния сезон със сигурност не е никак приятно.

комарите
Интересно е да знаете, че само женските комари хапят

Комарите са способни да развалят и най-хубавата вечер навън. Запитвали ли сте се обаче какви са причините, поради които ви хапят?

Оказва се, че има няколко основни причини, поради които комарите хапят.
Ето и някои от тях:

Комарите обичат да хапят хората, които отделят по-високи нива въглероден диоксид. Обикновено хората, които отделят по-високо ниво въглероден диоксид, са тези, които страдат от наднормено тегло, както и бременните жени.Вероятно мнозина ще се разочароват от факта, че комарите обичат бира. Много често налитат на хората, които са предпочели да се разхладят от летните жеги с бира.

Трябва да знаете, че кръвожадните насекоми ще налитат на вас и ако сте с нулева кръвна група.

Трябва да признаем, че немалка „заслуга“ за нападението от комари имат и гените. Истината е, че те могат да се почувстват привлечени и от генетичния код. Индикатор за това е, ако след ухапване кожата ви се подуе или пък получите силен сърбеж.

Колкото и странно да ви звучи обаче, колкото по-мръсни сте, толкова по-настрани от вас ще стоят комарите. Те не обичат бактериите, така че ще бягат далеч от вас.

Интересно е да знаете, че само женските комари хапят. Те се нуждаят от кръвта, тъй като тя е необходима за развитието на яйцата им, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.