Поличба или зла орис предрича разцепването на земята край нос Емине

0
307

Огромни пукнатини зейват по земята край нос Емине – местните жители са изключително притеснени

Огромни пукнатини зейват по земята край нос Емине – местните жители са изключително притеснени. Те се чудят дали това е чисто физически процес или това е резултат от лоша поличба или зла орис.

Учените обясняват огромните дупки с факта, че земята е изключително нестабилна в региона и тя се премества навътре към морето.

Свлачищата са причинили тези гигантски пукнатини, които могат много скоро да откъснат нос Емине и да го превърнат в най-новия, шести остров по родното ни Черноморие. Останалите пет острова са по крайбрежието на Бургас и на Созопол.

nos Emine
Поличба или зла орис предрича разцепването на земята край нос Емине

Местните коментират, че парчето земя, която ще се откъсне от нос Емине е доста голямо, с територия около 4 дка, разкри стряскащата новина bTV, като се позова на разказа на Борис Апостолов, пазител на фара от години, и цитирана от БЛИЦ.



По този въпрос мнение изказа и Евгений Аладжов, служител на Хидрографски район в град Бургас. Той сподели, че ако тези големи пукнатини се свържат с дерето, то като цяло нос Емине ще се превърне в откъснат от сушата остров, който ще остане недостъпен.

Най-голямата пукнатина на нос Емине се е появила преди около десет години, но през последните няколко години тя се разраства с доста големи темпове и вече обхваща повече от една трета от територията на носа. Това притеснява местните хора, които обясняват тези процеси с лоша поличба за региона.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.