Ужас: Австралийски грип атакува мозъка ни! (Виж още какви тежки поразии ни причинява)

0
298

Австралийски грип ни удря през есента

Австралийски грип ни атакува до месец-два. Понеже заболяването идва от Австралия, затова носи това име.

грип
Тръшва ни астралийски грип

Епидемолозите обаче са го кръстили по друг начин. Те го наричат „А Виктория”. Независимо какво име носи, поразиите, които ни нанася на целия организъм, са огромни.

„Подобно чудо досега не е идвало в България. Грипът е доста опасен и нанася много поразии на хората. Затова най-добре е да се пазите.

И при първите симптоми веднага да потърсите лекарска помощ”, съветват специалистите.Те предупреждават, че щама е доста опасен и никак не е за подценяване. Развива се много бързо, дори и при хора със силна имунна система.

Но най-засегнати си остават децата и възрастните хора. Които имат малко защитни сили.

Протича със същите симптоми, като при всеки грип-втрисане, висока температура, болка в мускулите, хрема, кашлица.

Веднага обаче трябва да отидете на лекар, ако усетите подобно нещо, алармират спецовете. Грипът от Австралия руши имунната система.

Освен това нанася още куп опасни поразии на организма. Ако не се лекува навреме, може да ни причини пневмонии, тежки менингити, енцифалити, отоци на мозъка.

Тези неврологични усложнения често завършват със смърт, предупреждават докторите.

За да сме здрави и вирусите да стоят далеч от нас, важно е с какво се храним. В есенният сезон е добре да подсилваме имунната система с повече консумация на месо, яйца и мляко.

Избягвайте полуфабрикатите и бързата храна, за да стои грипа далеч от вас. А и да се предпазите от други болести, припоръчват хората в бяло.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.