МКС: Задават се мощни магнитни бури

0
330

Първите бури ще продължат шест дни

От Международната космическа станция предупреждават, че се задават мощни магнитни бури.

магнитни бури
Първите бури ще продължат шест дни

През следващите шест дни хората у нас и по света могат да попаднат в плен на сериозни неразположения в резултат на силните магнитни бури.
По-чувствителните могат да усетят сериозни колебания на кръвното налягане, втрисане, изпотяване, световъртеж и главоболие.

Според прогнозите на Международната космическа станция мощните магнитни бури ще продължат цели шест дни. Със сигурност този период няма да е никак приятен за хората със сърдечно-съдови и хронични заболявания.

От Международната космическа станция предупреждават, че силата на магнитните бури ще расте. Едва от събота нататък ще започне да отслабва.
Очакванията са от 11 октомври отново да има превъзбудена магнитосфера. Този път продължителността на периода ще е цели десет дни.



Психолози са категорични, че у нас около 80% от хората, са чувствителни към тези явления.
Според специалистите, причината за рязкото увеличение на потърпевшите се крие във факта, че съвременното общество се отдалечава все повече от природата.

Хората със слаба имунна система и онези, които са подложени на високи нива на стрес, също са изключително чувствителни на магнитни бури.
Тези бури са в резултат на мощното изригване на плазма от Слънцето и последващото отделяне на огромно количество енергия под формата на светлина, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.