Уха! Този карфиол с пушено месо ни взе акъла (уникална вкусотия)

0
653

Този карфиол с пушено месо става зверски апетитен за обяд или вечеря

Предлагаме ви рецептата за страхотен карфиол с пушено месо. Лесно, бързо и много изкусително предложение за обяд или за вечеря. Става и за отлично мезе, ако се чудите какво да приготвите на компанията си.

карфиол с пушено месо
Ястие или просто мезе, този карфиол с пушено месо става феноменален

Трябват ни една глава карфиол, 250 грама пушено месо, лъжица и половина краве масло, две лъжици брашно, една чаша прясно мляко, два жълтъка, галета, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си накъсаме карфиола на розички и да го сварим в подсолена вода. После си го отцеждаме хубаво. Брашното пък го запържваме в маслото и го разреждаме с прясното мляко. Бъркаме, докато се получи съвсем гладка каша.

След това сваляме от огъня и прибавяме към маслото и млякото жълтъците от яйцата. Взимаме си една тавичка и я намасляваме, а после в нея поръсваме и от галетата.



Започваме да подреждаме част от розичките на карфиола, върху които слагаме нарязаното на ситни парченца пушено месо. Върху тях отново поставяме от розичките на карфиола.

Щом си наредим вкусотията, отгоре я заливаме със соса и поръсваме с галета. Слагаме и малки парченца от маслото, а после пъхаме тавичката във фурната, за да се запече до готовност.

Цялата тази „философия“ става за има-няма 30-ина минутки и е идеална, както за обяд, така и за вкусна вечеря. Ако имате гости пък може да им я поднесете като чудно мезе. Върви с много питиета, а още повече с добра компания за сладки приказки.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.