Методи за лечение с морска сол

0
635

Този натурален природен продукт върши чудеса

Добре познатата на всички морска сол е отлично средство за лечение на редица здравословни проблеми.

морска сол
Този натурален природен продукт върши чудеса

Естествената морска сол е наистина много полезна за здравето. Може би не знаете, но нейният състав е най-близък до този на кръвната плазма. Ще се изненадате да разберете, че тя съдържа 64 химични елемента, сред които мед, калций, калий, натрий и др.

За никого не е тайна, че минералите са изключително ценни за човешкия организъм, тъй като на тях се пада регулирането на снабдяването на клетките с хранителни вещества, както и пречистването им.

Именно те помагат за съсирването на кръвта, регулират хормоналния обмен, успокояват нервната система и подобряват предаването на нервни импулси.
Неслучайно немци, холандци, шведи и французи използват основно морска сол.
У нас пък тя се използва основно за налагането на кисело зеле.



За никого не е тайна, че натуралната морска сол се получава в резултат на изпаряването на морската вода под въздействието на вятъра и слънчевите лъчи.

Натуралната морска сол може да се използва за лечението на редица здравословни проблеми. Ето и някои от тях:

При болки в гърлото, хрема и настинки:
При възпаление на гърлото, болка, настинка или повръщане се прави гаргара с морска сол.
Необходими са ви 2 ч.ч. преварена топла вода, към които се добавят 2 с.л. морска сол. Разбъркайте хубаво. Отпивайте големи глътки, правете гаргара на гърлото, след което изплюйте.

За изчистване на токсините
Този натурален природен продукт отпуска перфектно мускулите и успокоява нервната система. Напълнете ваната с вода, чиято температура е близка до тази на тялото.
Добавете 500 гр. морска сол и разбъркайте добре. Добавете и няколко капки от любимото ви етерично масло и отново разбъркайте.
Отпуснете се и останете във ваната поне 15-20 минути. По време на тази процедура минералите ще проникнат в кожата и ще възстановят белтъчното, водното, минералното и витаминното равновесие в организма.
Освен това ще извлекат всички токсини от организма на ниво мастни и потни жлези. Добре е да направите поне 10-12 процедури. Правят се през ден.

За лечение на хрема
С морска сол може да се лекува хрема, всички видове синузит и началните симптоми на настинка като дращене и сухота в носоглътката и носа.
Достатъчно е да промивате носа си с разтвор от морска сол. За приготвянето му са ви нужни 1 ч.ч. вода и 1 ч.л. морска сол.
Напълнете спринцовка със солния разтвор, запушете едната ноздра и впръскайте във втората. Главата трябва да е леко наклонена назад, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.