Изпитан трик за бързо сваляне на високото кръвно

0
945

Действа безотказно, уверете се сами

Високото кръвно измъчва все по-голяма част от населението.

високото кръвно
Действа безотказно, уверете се сами

Специалистите многократно са алармирали за тревожната тенденция, че възрастовата граница на хората, които биват засегнати от този проблем, е спаднала драстично.

Ако поради една или друга причина високото кръвно измъчва и вас, то е добре да знаете как да действате.
Вероятно ви се е случвало да приемате медикаментите, които лекарите са ви изписали за високото кръвно и въпреки това то да не спада.

В такива случаи обикновено човек се паникьосва, притеснява се и не си помага по никакъв начин. Така само задълбочава още повече проблема. Затова е много важно да съумеете да запазите спокойствие, когато видите, че кръвното ви не е спаднало.



Другата важна крачка, която трябва да направите, е лек масаж на врата и по-специално в тилната област.

След като приключите с масажа, е добре да си направите компрес, който ще свали високото кръвно за раз време. За този компрес не се изисква нищо специално. Трябва ви само кърпа с подходящ размер, която да накиснете в оцет. Няма никакво значение дали оцетът ще е ябълков или винен, и двата вършат отлична работа в тези случаи.

Изстискайте леко кърпата, за да не се олива оцетът от нея и я поставете върху врата си. Нека остане поне 5-7 минути. След това я махнете и изчакайте около половин час. Измерете кръвното си и ако отново е високо, повторете процедурата.

Тук е моментът да отбележим, че вероятно ще ви се налага много рядко да повтаряте процедурата. Обикновено действа още от първия път и то за раз време. Вие самите можете да усетите дали започва да ви отпуска или все още ви измъчва ужасно главоболие, както и болки в тилната област.

Другият лек за бързо сваляне на високото кръвно е със сок от червени боровинки и пчелен мед. Нужно е да смесите 100 мл. от сока и 100 гр. мед. Разбъркайте хубаво. Получената смес е вашият еликсир срещу хипертонията. Взема се по 1 ч.л., три пъти дневно. Този еликсир е много подходящ за хората, които са с хронична хипертония.

Който и от тези методи да изберете, няма да сгрешите. Разбира се, ако сте навън, най-подходящо би било да си направите лек масаж на тилната област.
В случай, че сте си у дома и усетите, че кръвното ви се е покачило, можете да изберете налагането на оцетен компрес на врата или пък еликсира с мед и сок от червени боровинки, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.