Наясно ли сте каква вода трябва да пиете?

0
507

Тези няколко факта със сигурност ще ви накарат да се замислите

Вероятно ежедневно чувате съвети, че трябва да пиете вода. Но наясно ли сте каква вода трябва да консумирате?

вода
Тези няколко факта със сигурност ще ви накарат да се замислите

Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че е задължително да приема поне по осем чаши дневно от живителната течност. През горещите летни дни често пъти това количество се оказва недостатъчно.

Вероятно обаче ви се е случвало твърде рядко да чуете съвет, че е за предпочитане да пиете топла вода, вместо студена. А може би изобщо не сте чували този съвет…
Причините, поради които се препоръчва приемът на топла вода, са многобройни. В следващите редове ще ви изброим някои от тях.

Приемът на топла вода оказва положително въздействие върху храносмилателната система. Докато приемът на студена живителна течност укрепва мазнините, то топлата помага за разрушаването им. Освен това спомага за по-бързото изхвърляне на ненужните отпадъци.



Колкото и невероятно да ви звучи с приема на студена вода, можете да навредите на дихателните си пътища. Тя води до събиране на слуз и увеличава риска от развитието на инфекции. Те пък на свой ред могат да причинят възпалено гърло, както и цял куп други проблеми. Ако обаче пиете топлата вода, можете да бъдете сигурни, че ще държите далеч от вас всички тях.

Кръвоносната система също е зависима от това каква живителна течност приемате. Вероятно сами се досещате, че студената води до стесняване на съдовете, а това може да се окаже пагубно за хората, страдащи от хипертония или пък някакъв друг вид сърдечносъдови проблеми. В същото време приемът на топлата водица подобрява многократно движението на кръвта.

Дори и да ви звучи невероятно, нервната система също е зависима до голяма степен от живителната течност.
Всеки знае, че ниските температури, са най-често срещаният фактор, който води до главоболие. Резултатите от редица изследвания показват недвусмислено, че приемът на студена вода може да причини мигрена. В същото време обаче, ако заложите на топла вода, можете сами да забележите, че болките започват да отшумяват.

Е, след тази ценна информация, всеки сам за сее си може да направи извода дали да приема живителната течност топла или студена. Вероятно първото нещо, за което ще се сетите, са горещите летни дни, когато ви се иска да отпиете няколко глътки ледено студена водичка.

Тук е мястото да посочим, че те няма да ви бъдат от полза, а само от вреда. Неслучайно руснаците пият чай през лятото, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.