Топ 3 на най-опасните алкохолни напитки

0
310

Бъдете особено внимателни с приема им

Предвид наближаващите Коледни и Новогодишни празници, когато алкохолът се лее на поразия, е добре да сте наясно с това кои са най-опасните алкохолни напитки.

алкохолни напитки
Бъдете особено внимателни с приема им

Със сигурност ще останете изненадани от факта кои алкохолни напитки се нареждат в списъка на топ три като най-опасни.
Екип от специалисти от Медицинския университет в Индиана, под ръководството на Дейвид Керикин, публикуваха списък с най-опасните алкохолни напитки. Освен това те посочват и това, което причинява пристрастяването към алкохола.

Екипът, провел изследването посочва, че в проучването са взели участие 50 доброволци, предимно представители на силния пол от различни възрасти. На всички участници в експеримента е дадено да опитат различни алкохолни напитки , след което са проследени техните реакции на тялото, както и освобождаването на хормони.

Ето кои са най-опасните алкохолни напитки, заемащи първите три места в списъка:



Коктейли с безалкохолни, монини и сокове
Вероятно ще се съгласите, че тези коктейли често пъти имат „лимонаден вкус“, което създава илюзията, че са изключително леки и безопасни. За съжаление обаче истината е съвсем друга.
Въпреки приятните аромати на карамел, плод или шоколад, те са много опасни.
Вярно е, че нищо в човешкия мозък не свързва тези аромати с алкохол, но приети в солидно количество, както обикновено се случва, могат да ви докарат до състояние на хронична интоксикация. В същото време вие дори не осъзнавате какво се случва с вас.

Добре е да имате предвид, че само един буркан от 9: алкохолен коктейл съдържа около 110 мл. водка. Освен това съдържащите се в него синтетични съставки усилват вкуса му и потискат апетита ви. Точно тук обаче се крие и другата опасност – питие, прието без мезе съсипва черния дроб.

Алкохоли с твърде много съставки
Разбира се тук отново става въпрос за добре познатите ви екзотични коктейли, които съдържат какви ли не алкохоли.
Спокойно можете да опитвате тези коктейли.. в същото време обаче е добре да знаете, че ако той съдържа повече от два вида алкохол, ви очаква изключително тежък махмурлук. Дори съвсем малко количество от този коктейл може да съсипе бъбреците и черния ви дроб.

Бира
Тя е едно от най-масовите питиета, особено през летните горещини. Разбира се присъства на трапезата и по време на Коледните и Новогодишните празници.
Преди да посегнете за пореден път към нея е добре да знаете, че предизвиква изключително тежки възпаления на панкреаса. Освен това не бива да се пренебрегва и фактът, че биреният алкохолизъм е реална диагноза. Имайте предвид, че една бутилка бира се равнява на 60 мл. водка.

На следващите две места се нареждат шампанското и ликьорите, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.