Така се прави разкошно пиле по ловджийски (топ вкусотия)

0
641

Това пиле по ловджийски е типично нашенска и прекрасна гозба

Предлагаме ви рецептата за фантастично пиле по ловджийски. Една от любимите български вкусотии, които само ние можем да измайсторим. Никак не е трудоемко и сме сигурни, че ще ви хареса много.

пиле по ловджийски
Разкошно, уханно и много лесно е това любимо пиле по ловджийски

Трябват ни едно пиле, сто грама олио, четири-пет гъби, две глави лук, една чаша бяло вино, една лъжица доматено пюре, 150 грама наденица, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на парчета пилето, а след това го задушаваме в олиото. После го изваждаме от мазнината и в същата тази мазнина си задушаваме нарязаните на ситно лук и гъби.

Добавяме си чаша топла вода, червения пипер, бялото вино, черния пипер и размитото вече доматено пюре. Посоляваме си соса със сол на вкус и го оставяме да се вари за около 20-ина минутки.



След това си прибавяме вътре и пилешките мръвки и щом видим, че са вече омекнали, слагаме и нарязаната на кръгчета наденица. Оставяме ястието да ври на котлона за още няколко минутки и го сваляме от него.

Сервираме го на трапезата, докато е още топло. Да знаете каква вкусотия става, направо ушите ще си изядете и пръстите ще си оближете.

А и не е никаква сложнотия да се приготви, така че може да го поднесете и на гостите си.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.