Самотата е жесток убиец: Взима повече жертви от затлъстяването! (Залива ли ни „епидемия от самота”)

0
477

Самотата наистина може да ни убие

Самотата е бич на съвремието. Все повече хора остават самотни. Според специалистите да останеш сам може по-бързо да те убие от наднорменото тегло.

самота
Самотата убива

Евростат отчита, че 4% от българите няма с кого да разговарят и споделят проблемите си. В Европа проучването сочи, че 6 на сто от населението се намира в това състояние.

Доказателстваат, които са натрупани в последните десетилетия сомчат шокиращи факти. А те са, че самотата е убиец, много по-страшен от затлъстяването и други фактори на съвремието ни.

Социлната изолация е много по-страшна от наднорменото тегло, обездвижването, пушенето и пиенето. А тя е огромно значение за човешкото оцеляване и дори дълголетие, твърди психоложката Джyлиан Холт-Лyндщад.



Според друго мащабно изследване фактите са още по-шокиращи. Самотата, социалната изолация и това човек да живее сам повишава риска от преждевременна смърт с 26-32%.Изследването е проведено сред 3,4 милиона души от Европа, САЩ и Австралия.

Установено е ,че най-много самотници има в развитите икономически страни. 25% от населението в Америка живее в самота. В България тенденцията е същата. Все повече хора живеят сами, без деца, населението е застаряващо. А специалистите вече говорят за „епидемия от самота”.

Затова специалистите съветват да полагаме повече усилия при общуването с близки и с околните. А най-добре е още нв училище децата да се приучават да общуват пълноценно с околните.
За целта е необходимо да бъдем по-открити към близки и приятели.

Да ги търсим по-често и да създаваме обстановка на положително общуване и да създаваме близък контакт с тях. Това е супер полезно и за здравето ни. И начин да се откопчим от „смъртоносниет лапи” на самотата, препоръчват специалистите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.