Ново 20! Тези храни са полезни за здравето ви и тънката талия

0
687

До скоро тази подправка направо бе подложена на линч от специалистите по хранене

Истината е, че до неотдавна всички тези храни бяха зачерквани категорично от специалистите по здравословно хранене и определяни като нездравословни и опасни.

храни
До скоро тази подправка направо бе подложена на линч от специалистите по хранене

Скорошно проучване обаче обърна изцяло палачинката. Оказва се, че всички тези храни, които са сочени за вредни, са полезни не само за здравето ви, а и за поддържане на тънка талия. Е, вече определено настана голяма обърквация. На човек му става все по-трудно да избере какво да сложи на трапезата си и от кое да се лиши. Още повече не бива да забравяме и че към днешна дата не приемаме почти нищо истинско.

Та, в този ред на мисли, ето и тези храни, които според новото проучване са полезни:

Сол
До скоро тази подправка направо бе подложена на линч от специалистите по хранене. Те дори я определяха като виновна за голяма част от здравословните проблеми. Е, да, ама не! Сега пък се оказва, че видите ли тя била полезна. Та според резултатите от последното проучване, ако се храните твърде безсолно, можете да си създадете сериозни проблеми със сърдечносъдовата система. Твърди се, че когато човек спре да консумира натрий в организма му се освобождават хормони и ензими, които повишават нивото на кръвното налягане.



Кафе
От доста време тази напитка е определена като главния виновник за сърдечни проблеми и уврежданията на нервната система. Според новите изследвания обаче, ароматната напитка подобрява значително мозъчните функции и държи далеч от вас сърдечните заболявания. Разбира се всичко това е валидно в случай, че пиете кафе в нормални граници.

Яйца
Всички се стремят да сведат до минимум употребата на яйца, тъй като дълги години се тръбеше, че те са сред основните виновници за лошия холестерол.
За никого не е тайна, че той може да доведе до много сериозни проблеми като запушване на артериите,, което пък ще доведе до инфаркт. Може да причини и диабет или пък друго сериозно заболяване.
Години по-късно обаче стана ясно, че яйцата всъщност съдържат добър холестерол и консумацията им е почти задължителна. Освен това те съдържат огромно количество антиоксиданти.

Пуканки
В продължение на дълги години пуканките бяха квалифицирани като нездравословна храна. Резултатите от последните изследвания обаче отвориха очите на много специалисти по здравословно хранене за истината. Оказва се, че и пуканките като яйцата съдържат сериозно количество антиоксиданти. Освен това съдържащите се в тях калории, са твърде малко. В този ред на мисли, те са една от най-добрите закуски, особено когато сте на диета. Тук обаче трябва да подчертаем, че става въпрос за домашно приготвените пуканки, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.