Внимание! Китайците наводниха пазара с фалшиви яйца. Ето как да ги разпознаете!

0
577

Яйцата са богати на микро и макроелементи, витамини от всички групи и аминокиселини

За никого не е тайна, че китайците са ненадминати в производството на каквото и да било, дори и на… яйца.

яйца
Част от производствения процес на фалшивите яйца

Да, това не е печатна грешка. Китайците наводниха пазара ни преди Великден с фалшиви яйца. Те изглеждат досущ като истинските и трудно биха могли да бъдат различени. Все пак обаче съществуват няколко начина да разберете, че не сте си купили истинско яйце.

Именно поради тази причина специалистите по безопасност на храните препоръчват да купите великденските яйца от ваши познати, които оглеждат кокошки, ако това е възможно. Само така можете да бъдете сигурни, че си купувате истински яйца за Великден, а не произведени от китайците, без участието на кокошка.

Всеки знае, че яйцата, са единственият продукт, който се абсорбира от организма почти на 100% (97-98%). Дори и черупката можете да вкарате в употреба. Вероятно сте наясно с факта колко е полезна тя, особено ако сте имали някакви счупвания или страдате от проблеми с костите.



Яйцата са богати на микро и макроелементи, витамини от всички групи и аминокиселини. Някои дори твърдят, че е достатъчно да изяждате по две яйца дневно, за да доживеете до 100-годишна възраст.

Но да се върнем отново на китайските производители. За тях няма нещо, което да не могат да направят. След като преди време стана ясно, че правят дори фалшиви скариди и морски дарове, защо да не направят и фалшиви яйца? И те естествено не закъсняха и ги направиха.

Те създават белтък, жълтък, черупка и всичко необходимо, както си му е редът, за да прилича на истинско яйце. Усъвършенствали са се до такава степен, че имитират дори и ципата на яйцето. Е, ако се опитаме да погледнем на поредния фалшификат с насмешка, то едно е сигурно – на дневен ред вече не стои въпросът кое е първото – кокошката или яйцето. Отговорът на този въпрос може би трябва да е… китайците.

Ако го сравните с истинско яйце, ще установите, че фалшивото е прекалено перфектно. То е гладко, блести и се раздробява доста по-трудно. Освен това, ако сварите твърдо яйце от китайските фалшификати, ще установите, че оставено за известно време в хладилника, започва да добива синкав оттенък.

Що се отнася до жълтъкът на фалшивите яйца, то той заприличва на желе, когато се свари и почти е невъзможно да го натрошите. По отношение на вкуса на китайските фалшификати, не ни остава нищо друго, освен да оставим едно дълго многоточие, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.