МВР задържа мъжа, който присвои чужд портфейл

0
261

Случката в хипермаркет в Пловдив активира много граждани с будна съвест. Всеки, който разпознал мъжа от снимката, подал сигнал в МВР

Валентин Парпулев отива в големия пловдивски хирепмаркет, за да купи плочки за банята.

МВР Пловдив
МВР в Пловдив откри мъжа и го задържа за 24 часа

Взел със себе си 600 лева и още 500 евро. Сумата надхвърля 1500 лева. Когато идва неговият ред да плати на касата, не може да намери своя портфейл.

С управителя прегледали видео записите. Ясно се вижда как портфейлът изпаднал от джоба му още на входа, докато вади монета за количка. Мъж вижда портфейла, навежда се и го взема.

Но вместо да го остави на касата или да го предаде на управителя, той бързо напуска хирепмаркета и изчезва. Управителят на магазина обясни пред камерата на БТВ, че колата ясно се вижда, но номерът не.



Потърпевшият Валентин Парпулев подава жалба в 6 РУ на МВР в Пловдив. МВР пусна записа с молба, който разпознае човека, да съобщи на тел. 112 или направо в полицията.

За отрицателно време личността на мъжа е разкрита. Той е на 62 години и не живее в Пловдив, а в съседно село.

Патрул на полицията го открива и го задържа за 24 часа. В началото на своите показания, мъжът отричал да е взел чужд портфейл. Твърдял, че е неговият. В крайна сметка записите от камерата са красноречиви и той признал.

Потърпевшият Валентин Парпулев беше разтревожен не само за сумата от 1500 лева. В неговия портфейл се намират личните му документи – карта, талон на колата, шофьорска книжка. Там били дебитна и кредитна карта.

Според българското законодателство, ако личната карта бъде открадната, лицето пак заплаща глоба при ваденето на нов документ за самоличност. Мотивът е, че не е проявил достатъчна бдителност в съхраняването на личната си карта.

Гражданите бяха възмутени, че не му прилича на тази възраст да върши подобни непристойни постъпки. Малки деца и ученици са намирали лични документи и портфейли, и винаги са ги предавали в МВР.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.