Бърз и лесен начин за справяне с пролетната умора

0
358

От съществено значение в случая са хранителните навици

С настъпването на новия сезон, мнозина падат в плен на пролетната умора.

пролетната умора
От съществено значение в случая са хранителните навици

Докато някои твърдят, че това е болест или болестно състояние, то други са категорични, че пролетната умора не е болест.

Вероятно ви е странно, че именно в сезона, в който всичко се пробужда за живот, организмът ви предава. Започвате да се чувствате отпаднали и изпитвате хронична умора. Това усещане е най-осезаемо в периода, в който непостоянното пролетно време напомня за отиващия си зимен сезон.

Обикновено проявата на пролетната умора се обяснява с недостигът на витамини. Напоследък обаче все повече специалисти се обединяват около твърдението, че витамините не оказват никакво влияние на това състояние на организма. Оказва се, че истинската причина за пролетната умора се крие във… въздуха.



Лечение за това състояние няма, тъй като то не е болест. Прилагането на някои прийоми обаче може да помогне да се съвземете по-бързо и да преодолеете периода на изтощение сравнително по-леко.

От съществено значение в случая са хранителните навици. В този ред на мисли специалистите препоръчват да увеличите консумацията на плодове, зеленчуци и вода. Витамините също не са за пренебрегване. Освен това съществуват и т.нар. адаптогени като джинджифила, пчелното млечице или пък женшенът. Смята се, че ако приемате някой от тези продукти, ще успеете да преодолеете значително по-лесно пролетната умора.

Физическите упражнения, масажите, водните процедури, както и продължителното стоене на открито, могат да подпомогнат значително процеса на подобряване на състоянието на организма. Всичко това ще ви помогне да нормализирате и стойностите на кръвното си налягане и ще подобри общото състояние на организма.

Статистиката сочи, че пролетната умора засяга половината от населението по света. Тя е една от най-честите причини за физическо неразположение в началото на този сезон. Тогава сякаш искате само да спите, чувствате се постоянно уморени, много ви е трудно да се концентрирате, скептично настроени сте и доста раздразнителни.

Казано с други думи усещането е такова, сякаш предишната вечер сте препили и сега ви мъчи махмурлук. С тази разлика обаче, че докато той отшумява за ден-два, обикновено пролетната умора продължава доста дълго време.

Един от бързите и лесните начини за справянето с пролетната умора, е приемът на натурален сок след всяко хранене. Сокът, който трябва да си приготвите, съдържа равни количества ябълки, червено цвекло и моркови. След като изцедите сока от всички тях, смесете, разбъркайте и приемайте по 50 мл.

Няма да сгрешите и ако вместо вода през пролетта наблегнете на приема на отвара от шипки. Можете да добавите мед и лимон на вкус, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.