Откриха днес мотосезона, а двама мотористи загинаха

0
224

Големи трагедии почерниха днес първия ден от новия мотосезон. Още сутринта загинаха мотористи на пътя в различни части на страната

Първата катастрофа стана около 09:10 часа в Пловдив.

мотористи
Двама мотористи загинаха на пътя днес

39-годишен моторист пътувал с прекалено висока скорост. Явно отвикнал от рефлексите да управлява мощния мотор, се блъснал в паркирана кола.

Трагедията се разиграва на бул. „Мария Луиза“ в Пловдив. Докато се е движил с мотора, мъжът профучал през светофара и не спрял на червено. Сутринта е пътувал за работното си място.

Втората трагедия се разигра на пътя между Бяла и Русе. Това трасе взе много жертви през последните години.



Загиналият моторист е на 25 години. Той искал да се включи в откриването на новия мотосезон в Русе. Движил се е висока скорост.

Забил се в задната част на движещ се микробус. От полицията изнесоха информация по случая. Загиналият моторист е бил неправоспособен. Бързият мотор не е бил регистриран.

Днес се проведе рокерско шествие в Пловдив. Неговото мото е „Спрете войната на пътя! Искам да се прибера жив!“

Инициативата е много добра, но вина за катастрофите с мотористи имат самите водачи на бързи мотори. Този адреналин, който изпитват, ги отвежда на другия свят.

През 2018 г. се навършват 10 години от гибелта на певеца Дими от емблематичната група „Сленг“.  Дими беше само на 38. Млад, умен, отлично образован. Дими беше лекар гинеколог. Талантлив китарист, който основа група „Сленг“ през 1997 г.

Той е пътувал с 200 км/ч. Изпуска управлението на мотора Сузуки и се удря в мантинелата. След това тялото му изхвърчава и е намерено сред полето.

Повечето мотористи, които се качват на бързите мотори са точно такива хора. Млади, амбициозни, умни и с голямо бъдеще. Вече почти 10 години трагедията с Дими не послужи за пример на останалите мотористи у нас.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.