Златни медали за България от надпреварата по художествена гимнастика

0
729

Златни, сребърни и бронзови медали за България от надпреварата по художествена гимнастика. Елитното състезание се провежда в София в зала „Арена Армеец“

София е домакин на Световната купа по художествена гимнастика.

художествена гимнастика
Награждаването на ансамбъла по художествена гимнастика на България със злато

Надпреварата от SOFIA WORLD CUP 2018 се проведе на 31 март и на 1 април. Една наистина оспорвана борба за медали и за лидерство.

Участваха състезателки от 34 страни. В надпреварата се включиха гимнастички от държави, в които спортът художествена гимнастика не е традиция. Такива са Белгия, Финландия, Чехия, Португалия и други.

Общо можем да подчертаем, че всички състезателки ни изненадаха приятно с невероятно елегантните си трика. С всяка година спортните дизайнери предлагат все по-стилни, елегантни и красиви шедьоври.



Представянето на България е успешно! Нашите състезателки по художествена гимнастика извоюваха два златни медала. Единият е на Катрин Тасева. Катето ни изуми със своето съчетание на бухалки. Златото за него е напълно заслужено.

Вторият златен медал за България спечели ансамбълът. Съчетанието на 5 обръча беше изпълнено без грешка. А то като хореография, музика и сложни елементи е ненадминато. Журито го оцени подобаващо с 20. 850 за изпълнение и  12. 300 за трудност.

Второто съчетание на ансамбъла с 3 топки и 2 въжета също е уникално. Динамиката, която нашите момичета направиха, спира дъха. Определиха ги като новаторки в композицията. За съжаление имаше две изпускания на въже. Крайният резултат е 17. 700 точки. Затова те се класираха трети с бронзов медал.

Катрин Тасева спечели сребърен медал на лента.

Във финала на обръч Катрин Тасева завоюва сребърен медал.  Боряна Калейн получи бронзов.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.