Ще се изненадате като научите колко струва един абитуриент в България

0
272

Това удоволствие излиза доста скъпо на родителите

Със сигурност ще останете изненадани, след като научите колко струва един абитуриент в родината ни.

абитуриент
Това удоволствие излиза доста скъпо на родителите

Едва ли някой има съмнение, че месец май, е месецът на абитуриентите. Макар всеки абитуриент да започва подготовката за бала месеци по-рано, то месец май наистина е доста претоварен в това отношение.

Остават броени дни до старта на абитуриентските балове. За съжаление почти всеки български абитуриент следва максимата да направи мига незабравим, без оглед на безопасността.
Абитуриентските балове се превръщат в истинско изпитание за родителите на зрелостниците.

Те не само са изправени пред сериозна финансова криза и множеството изисквания на отрочетата си, а и треперят от страх, докато не се приберат живи и здрави от бала. Страховете им на практика са съвсем оправдани, тъй като за огромно съжаление всяка година се случва по някакъв тежък инцидент по време на баловете.



Мнозина приемат за едва ли не нормална гледката на висящи от автомобилите младежи и еуфорията по пътищата. Това са само малка част на множеството абсурдни гледки, на които ще станем свидетели и тази година.

Георги Георгиев даде отговори на редица актуални въпроси от рода на мерките за сигурност около училищата и заведенията, как ще бъдат глобявани нарушителите, както и колко ще струва абитуриентският бал тази година.

В ефира на Нова тв той уточни, че ни дели по-малко от месец до последния училищен звънец за абитуриентите.
Всички сме наясно с вълнението на хилядите дванайсетокласници в този специален за тях ден. Да не пропускаме и факта, че подготовката за него трае месеци наред.

Безспорно суетата сред девойките е много по-голяма. Всяка от тях се опитва да се превърне от Пепеляшка в принцеса, макар и само за една нощ. В този ред на мисли, те са готови да пръснат луди пари за гримове, тоалети, прическа, обувки, бижута и какво ли още не.

Бърза проверка из търговските обекти сочи, че празничната рокля за дамите струва около 500 лева. Разбира се този ценови праг е по-близо до минимума. Има и бални рокли на стойност хиляди левове, но едва ли са много хората, които биха могли да си позволят този лукс.

Разходите за бала обаче далеч не се изчерпват със закупуването на балната рокля. Родителите трябва да са наясно, че ще е нужно да отделят поне още два пъти по толкова за обувки, чанта, бижута и аксесоари.

Когато към тази сметка добавим и цените за грима и прическата, то със сигурност ще ви е доста трудно да се поберете в бюджет от 1 500 лева.

Макар преобладаваща част от момчетата да не са толкова суетни, сметката и при тях не е никак малка. Костюмите им също започват от цени от около 500 лева. Когато към него добавим обувки, колан, ръкавели и часовник например, сметката неусетно набъбва до над 1000 лева.

Към тези разходи разбира се трябва да се добавят и парите за купона и пътуванията след бала. Това идва да рече, че всеки родител на абитуриент тази година, ще трябва да приготви между 3 и 5 бона, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.