Страшната истина за храната, която купувате!

0
571

Ваша задача е да я изхвърлите от трапезата си

След като научите страшната истина за храната, която изобилства на рафтовете в супермаркетите, със сигурност ще гледате по друг начин на всичко, което слагате в кошницата си.

храната
Ваша задача е да я изхвърлите от трапезата си

Дори и да не си давате ясна сметка, се оказва, че голяма част от храната, която слагате на трапезата ви, може да ви отвори сериозни здравословни проблеми. Като започнете от лошо храносмилане, минете през алергични реакции и стигнете до негативното й влияние върху репродуктивната ви функция.

В следващите редове ще ви разкрием храната, която е добре да изключите от потребителската си кошница или поне да сведете закупуването й до минимум.

Ето я и нея:



Газирани напитки
Малцина са хората, които наистина си дават сметка за вредата от употребата на газирани напитки и са ги изхвърлили изцяло то потребителската си кошница.
Именно поради тази причина те не просто са добавени към някой от останалите списъци с храната и напитките, които са опасни за здравето ви, а са обособени в отделна група.

Безспорен факт е, че всяка газирана напитка има своя сладка и кисела основа (захар и киселина). Давате ли си обаче сметка, че честата им употреба увеличава значително риска от появата на диабет?! Сладките и газирани напитки не само оказват пагубно влияние върху зъбния ви емайл като го разрушават, а и въздействат отрицателно върху сърдечната ви дейност.

Поради тази причина би могло да се каже, че прясно изцедените сокове, са много по-полезни от приема на газирани сладки напитки.

И ако вече сериозно сте се замислили за опасността на сладките газирани напитки и си мислите, че те едва ли не са най-вредни, то само почакайте да се запознаете с храната, която заема следващо място в списъка. Става въпрос за добре познатите на всички и любими на мнозина макаронени изделия. Списъкът може да бъде допълнен още с:
– Разтворими сокове
– Пушени колбаси и сирене
– Супа в чашка или спагети за 1 минута
– Готово картофено пюре на прах
– Варени меса и колбаси
– Пастети
– Чушки извън сезона
– Млечни продукти със срок на годност по-дълъг от две седмици
– Ароматизирани чайове

Трябва да бъдете много внимателни и да се отнасяте отговорно към храната, която консумирате. Запомнете, че тялото и органите ви не са за еднократна употреба. Вероятно в бъдеще всеки един от тези списъци ще бъде допълнен с още опасни за здравето продукти. Ваша задача е да ги отсеете и да ги изключите от потребителската си кошница, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.