Ще се изплашите, когато разберете истината за храната, която купувате

0
316

Изключете я изцяло от менюто си или сведете употребата й до минимум

Всеки е наясно с изобилието на храната, която се предлага в магазините.

храната
Изключете я изцяло от менюто си или сведете употребата й до минимум

Когато научите обаче истината за храната, която обикновено успява да привлече вниманието ви и да се озове в кошницата ви, със сигурност ще се изплашите.

Отивайки в супермаркета, всеки е наясно, че може да си купи каквото реши от огромното изобилие на продукти, стига да има пари. Оказва се обаче, че трябва да премисляте всяка покупка свързана с храната повече от добре, за да не останете неприятно изненадани.

Факт е, че виждайки храната, вие вече сте психически обременени и дори не усещате как постепенно се отдавате на властта на изкушенията по рафтовете.
Не трябва да забравяте, че не малка част от храната може да ви създаде сериозни проблеми.
Така например може да ви причини лошо храносмилане или пък алергии. И двата проблема могат да доведат до тежки последици.



За да не излагате семейството си на сериозни рискове за здравето, най-добре би било да се запознаете със списъка, който ще ви разкрием в следващите редове. Храната, която откриете в него, ще е добре да изключите изцяло от менюто си или поне да я сведете до минимум. Ако смятате, че се храните здравословно, е добре да се подготвите за неприятни изненади.

Ето коя е храната, за която говорим:

Храни, съдържащи трансмазнини
Тук е мястото да отбележим, че тези храни представляват модифицирани молекули, които са образувани под действието на топлината. В основата на състава им, са ненаситените киселини, за които се смята, че подобряват метаболизма. Това, което не знаете обаче е, че честата им употреба води до образуването на токсини в организма. Трансмазнините се съдържат в някои от най-консумираните продукти като:
– Рафинирано растително масло
– Маргарин
– Майонеза и кетчуп
– Фаст фууд
– Пуканки, бисквити, чипс и закуски от подобен род
– Сладкарски продукти, за приготвянето на които се използва кулинарна мазнина
– Хидрогенирани мазнини

Генетично модифицирани продукти
Със сигурност такива има повече, отколкото предполагате на рафтовете в магазина. В структурата им се съдържа т.нар. целеви ген на растения и животни от други видове. Ако използвате често храна с променено ДНК, трябва да сте наясно, че можете да попаднете в жертва на тежки алергии. Те освен, че са изключително устойчиви на бактериални антибиотици, могат да окажат негативно влияние върху репродуктивната ви функция, както и да предизвикат редица други проблеми.
Такива например са:
– Ролца от раци
– Вносни картофи
– Зелен грах в консерва
– Консервирана царевица
– Царевични пръчици
– Близалки и конфитюри
– Какао
– Фъстъци, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.