Ако и вие не обичате да изхвърляте храната от хладилника, тези съвети са за вас!

0
450

Не бързайте да изхвърляте продуктите

Ако и вие сте от домакините, които не обичат да изхвърлят храната от хладилника, то тези съвети определено ще са ви от полза.

храната
Не бързайте да изхвърляте продуктите

Понякога надценявате своите или способностите на семейството ви по отношение на храната, която ще консумирате и вземате повече, отколкото ви е необходимо. В тези случаи често се стига дотам, че да я хвърлите в коша.

Сами се досещате обаче, че на фона на толкова гладуващи хора, е абсолютно престъпление да изхвърляте храна с лека ръка. Именно поради тази причина ще ви предложим няколко съвета за храната от хладилника, които ще са ви от огромна полза.

Вероятно като отворите хладилника у дома често могат да се видят храни, които не са пресни. В повечето случаи вероятно бихте ги изхвърлили с лека ръка. За да избегнете обаче това и да спестите някой и друг лев, е добре да се доверите на следните няколко трика:



– В случай, че забележите, че зеленчуците, са тръгнали да се развалят, то ги включете в приготвянето на някое ястие или пък ги изпечете на скара или фурна. Така хем ще разнообразите менюто си с нещо необичайно, хем ще оползотворите продуктите.

– Ако зеленчуците, които са тръгнали да се поразвалят или омекват са домати, то тогава най-лесно е да ги претворите в доматен сос. Така например можете да направите паста с доматен сос, кюфтенца с доматен сос или пък нещо друго, за което се сещате.

– Старият хляб пък можете да изпечете на сухари, които да добавите към някоя крем супичка. Можете и да го напълните с продукти по ваш избор и да го запечете леко на фурната. Става страхотно ястие – хем бързо, хем вкусно.

– В случай, че в хладилника ви се подмятат няколко корички от сирене (например пармезан), можете да го добавите към бульона на някое ястие.

– Ако скоро сте имали повод за празнуване или пък просто сте си пийнали вино и е останало, можете да го замразите във формички за лед и така да си имате под ръка, когато решите да сготвите винен кебап например. Същото важи и за различните видове сосове или бульони.

– Ако отворите хладилника си и установите, че имате останали по малко от няколко продукта, то това е идеална възможност да спретнете пица на вашето семейство. Със сигурност няма да ви се разсърдят.

– Леко вкисналото кисело мляко пък може да бъде използвано за приготвянето на сладкиши, гофрети, палачинки или мекици например, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.