7 неща, които би било добре да направите след събуждане

0
303

Не започвайте деня си лениво

Вероятно едно от първите неща, които правите след събуждане, е да се запътите към кухнята, за да си приготвите ароматно кафе, което да ви помогне да си отворите очите.

събуждане
Не започвайте деня си лениво

Според специалистите по здравословен начин на живот обаче, преди да направите това след събуждане, трябва да направите други седем неща.

Те препоръчват събуждането да е преди 8 ч., ако искате да сте здрави и в добра форма. Нещата, които е добре да направите след събуждане не са сложни за изпълнение, нито пък отнемат много време. Става въпрос за леки промени в ежедневните навици, които обаче ще ви донесат огромна полза.

Ето кои са те:



Медитация
Препоръчително е да не скачате от леглото веднага, щом се събудите. Дайте си пет минути време за медитация. Тук далеч не става въпрос за класическото медитиране, при което някои хора дори изпадат в транс. Основното правило, което трябва да следвате, е да не скачате веднага от леглото след края на спокойния сън.

Вместо това седнете бавно на леглото, затворете отново очи и се опитайте да се концентрирате вътре в себе си.
След това поемете дъх, отворете очи и обърнете внимание на заобикалящия ви свят. Този дребен на пръв поглед трик ще ви помогне да балансирате емоциите си и ще повиши концентрацията ви за целия ден.

Вода с лимонов сок
По тази тема се шуми от доста време и съответно мненията са доста противоречиви. Добре е обаче да превърнете в навик приема на чаша топла вода с лимонов сок, сутрин, на празен стомах. Тази комбинация не само ще повиши имунитета ви и ще тонизира тялото ви, а и ще забави дегенеративните процеси в ставите, ще повиши диурезата, ще алкализира и деминерализира организма и ще насърчи храносмилането. Изцедете сока от половин или един лимон в чаша топла вода и изпийте напитката веднага.

Физическа активност
Физическата активност сутрин се пренебрегва от много хора. Повечето от тях се оправдават, че нямат време за това. Учените са категорични, че сериозното физическо натоварване на тялото веднага след събуждане не е здравословно. Това обаче далеч не означава, че трябва да започвате деня си лениво.

Можете да направите няколко аеробни упражнения, с които не само ще събудите тялото и ще стимулирате обмяната на веществата, а и ще спомогнете стопяването на мастните депа. Съобразете трудността на упражненията с възрастта ви и физическите ви възможности. Целта е да се раздвижите и да се чувствате свежо, а не да си създадете сериозен дискомфорт, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.