Честно или не – ако си добър, живееш малко!

0
481

Колкото по-добър си, толкова по-кратко живееш!

На мнозина им се струва нечестно, но всъщност добрите хора живеят доста по-малко. Това е доказано от не един и двама учени, занимаващи се с изследвания за извънматериалното.

душа
Ако си с добра душа, живееш малко

Причината е, че всеки идва на този свят с определена мисия. По-точно поставени са му цели, които трябва да осъществи, за да постигне блаженство душата му и да изпадне във вечен покой.

Разбира се, намеренията на всяка душа са добри, но идвайки на земята, започват изкушенията и това е причината да има зли хора. Така започват и греховете, които са главната причина човешките души да остават тук.

Колкото повече грехове има един човек, толкова по-дълго живее. По този начин Бог дава по-голям шанс на най-грешните да си вземат поука и да направят нещо добро, да се покаят.



Когато си добър, нямаш нужда от такъв шанс. Затова Господ те възнаграждава с вечно небесно царство.

Парадоксалното в случая е, че телесната смърт се възприема като нещо тъжно и лошо. Това е така поради близките на починалия, които страдат, че повече няма да го видят.

И това обаче е продиктувано от егоистичната природа на човека. Душата на починалия отива на по-добро място, където ще има покой, което би означавало, че близките му трябва да се радват за него.

Проблемът е, че повечето хора не вярват в духовния свят. За тях всичко е тук и сега, а това наистина може да те направи много нещастен, защото „тук“ е място на войни и страдания, на вечна борба за по-добър живот.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.