Дойде времето за сбъдване на желания

0
420

Намислете си желания и не пропускайте възможността те да се изпълнят

И тази година дочакахме времето за сбъдване на желания.

желания
Намислете си желания и не пропускайте възможността те да се изпълнят

От утре ще имаме възможността да се наслаждаваме на красивата гледка от падащи звезди, отбелязва fresh-science.com.

Метеорният дъжд Персеиди ще озари доста интензивно небето, но за това ще се наложи да изчакаме още няколко дни. Физиците посочват, че това ще се случи през август. Именно тогава планетата ни ще премине през опашката, изоставена от кометата Swift-Tuttle. Очаква се на небосвода да се появи забележително шоу.

Персеидите са най-популярният поток метеори. През тази година любителите на „падащи звезди“ ще имат възможността да наблюдават двойно повече такива от обикновено.
Кометата Swift-Tuttle е най-големият познат обект, който редовно минава покрай планетата ни.



Нейното ядро е с ширина около 26 километра. За последен път тази комета е преминала покрай Земята през 1992 година. Следващият път, в който специалистите очакват тази комета да премине покрай Земята ще е през 2123 година.

Иначе планетата ни преминава през останките от кометата Swift-Tuttle всяка година. Именно това създава ежегодния Персеиден поток, което мнозина наричат „звезден дъжд“ или „падащи звезди“. Явлението наистина е много красиво и до известна степен е изпълнено с доза романтика.

Онези двойки, които обичат да се излегнат върху тревата и да наблюдават небето, със сигурност ще се насладят на тази гледка. Те в никакъв случай не биха я пропуснали. В този ред на мисли, трябва да споменем, че пиковият момент на метеорния дъжд се очаква в дните между 11 и 13 август.

Специалистите посочват, че най-зрелищно ще бъде небето в малките часове на 12 срещу 13 август – понеделник, след 22 ч. наше време.
В този период в небето ще проблясват между 150 и 200 падащи звезди и това само в рамките на един час.

Когато се радвате на красотата от падащи звезди, трябва да сте наясно, че всъщност наблюдавате останки от кометата. Те се йонизират и нагряват в момента, в който навлизат в атмосферата, достигайки скорост от 59 километра за секунда.

Метеорният дъжд Персеиди е най-зрелищното явление от този вид за цялата година. Той се наблюдава приблизително по едно и също време всяка година – в дните между 17 юли и 24 август.

Съветът на специалистите е, ако искате да се насладите на красотата на метеорния дъжд и да сбъднете някое от своите желания, е добре да се насочите извън пределите на града. По този начин ще можете да виждате много по-добре падащите звезди, тъй като в очертанията на града заради уличното осветление се губи голяма част от магията, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.