Така се правят изумителни патешки гърди с портокалов сос

0
251

Тези патешки гърди с портокалов сос са истински специалитет

Предлагаме ви рецептата за изумително вкусни патешки гърди с портокалов сос. Стават класика в кухнята и всеки ще си оближе пръстите като ги опита. А всъщност няма да имате никакви трудности по приготвянето им, защото са много лесни.

патешки гърди с портокалов сос
Великолепни стават тези патешки гърди с портокалов сос, направо приказка

Трябват ни четири патешки гърди с кожа, два портокала, две лъжици царевично нишесте, една чашка бяло вино, шарен пипер, три лъжици студено масло, една лъжица зехтин, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на ромбове кожата на патешките гърди. Използваме остър нож като внимаваме да не достигнем до месото.

След това осоляваме патешкото и го намазваме със зехтин, поръсваме и с черен пипер на вкус.



Слагаме го с кожата надолу в загрят тиган за около 6-7 минутки, а после го обръщаме и го запържваме за още три-четири минутки.

Прехвърляме го после в една тавичка за печене, но този път с кожата нагоре и го запичаме за около пет минути на 180 градуса.

През това време пък ние си правим сока от портокалите. Изцеждаме ги и после загряваме леко на котлона сока им. Нека да поври, докато не намали двойно своя обем. Прибавяме си сол на вкус.

След това слагаме към сока разтвореното в две лъжици царевично нишесте и не забравяме да бъркаме чевръсто и енергично. После си сваляме соса от котлона и прибавяме в него нарязаното на бучки масло.

Бъркаме, докато маслото се абсорбира и сосът се сгъсти. Патешките гърди си ги нарязваме или на две части, или пък на тънки филийки, а после ги поднасяме на масата.

Разбира се, обилно поляти с портокаловия сос. Става истинска приказка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.