Тази вечер ще се случи нещо историческо с Луната: Не го пропускайте между 22:30 и 00:13 ч.!

0
468

Уникално лунно затъмнение ще влезе в историята на века!

Тази вечер ще се случи нещо легендарно. То се нарича лунно затъмнение, което се очаква с голям интерес от всички запалени по тази област хора.

лунно затъмнение
Ще има лунно затъмнение довечера

Всичко ще започне в 21:24 ч., но основното ще се случи между 22:30 и 00:13 ч. Тогава Луната ще придобие червени нюанси и ще стане с кървав цвят. Тя трябва да се скрие напълно в 23:21 ч. българско време.

Това ще бъде най-дългото лунно затъмнение за този век дотук. То ще трае цели 103 минути, в които ще се случват интересни процеси.

Пълното затъмнение се осъществява по оста Лъв – Водолей. Луната ще премине през центъра на земната сянка и така ще се намира на 5 градува във Водолей, докато Слънцето на 5 градува в Лъв.



Именно поради тази причина хората със зодия Водолей и Лъв ще бъдат най-напрегнати през тези 103 минути. Останалите в подобна ситуация ще бъдат Скорпион и Телец.

Астролозите препоръчват тази вечер да се яде лека храна и да не се натоварваме психически или физически с нищо, особено важи за гореспоменатите зодии. Трябва да се избягва всякакъв стрес.

Едно лунно затъмнение обикновено протича за 88 минути. Затова тазвечерното е толкова специално и се очаква с такъв голям интерес от всички астролози.

Довечера Марс ще бъде най-близо до Земята през този век. Нещо, което също буди любопитство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.