Ето я любимата рецепта на Опра Уинфри за хрупкави бутчета (уникални са)

0
356

Тази рецепта на Опра Уинфри за хрупкави бутчета е направо разкошотия

Предлагаме ви любимата рецепта на Опра Уинфри за хрупкави бутчета. Водещата много пъти я е споделяла лично в интервюта и пред своите фенове. А и има защо, тъй като те наистина стават неописуемо вкусни. И са също така по-здравословни.

рецепта на Опра Уинфри за хрупкави бутчета
Любимата рецепта на Опра Уинфри за хрупкави бутчета е повече от страхотна

Трябват ни шест пилешки бутчета, три пилешки гърди без кожа – нарязани на половини, три чаши и половина ледена вода, една чаша нискомаслено кисело мляко.

А за панировката са ни необходими една чаша брашно, една чаша галета, една лъжица черен пипер, половин лъжица чеснов прах, половин лъжица босилек, половин лъжица риган, щипка мащерка, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем фурната на температура от 200 градуса. Взимаме си една тавичка и я намазваме с мазнина по избор.



След това си слагаме пилешките гърди и бутчета в ледената вода. А в друга купа си слагаме киселото мляко. Оставяме си настрани и двете купи.

Смесваме си хубаво всички посочени съставки за панировката също в отделна купа и ги разбъркваме добре. Изваждаме си после две парчета от пилешкото и ги отцеждаме от водата.

После ги потапяме първо в киселото мляко, а после ги овалваме хубавичко в сместа за панировката.

Това правим с всичките бутчета и гърди от месото. След като са готови, едно по едно ги нареждаме в намаслената вече тавичка.

Пъхаме ги във фурната, където ги оставяме да се пекат за около един час, но не забравяме периодично да обръщаме месото.

Тази е любимата рецепта на Опра Уинфри, която отлично имитира класическите панирани бутчета и пилешки гърди.

За сметка на това обаче е много по-диетична и здравословна, защото се приготвя във фурната. Ще се изумите колко невероятно вкусни стават тези мръвчици, направо се топят в устата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.