Няколко любопитни факта за бялото вино

0
282

Някои от тях несъмнено ще ви изненадат доста

В следващите редове ще ви разкрием няколко любопитни факта за бялото вино.

бялото вино
Някои от тях несъмнено ще ви изненадат доста

Вероятно мнозина от вас обожават момента, в който приключват работния ден и радвайки се на домашния уют, отпиват от чашата с бяло вино. Факт е, че това наистина е един доста приятен начин за релакс и да забравите за всички проблеми от деня.

Предполагаме обаче, че дори и най-големите почитатели на тази божествена напитка, не са наясно с всички подробности около нея. Именно поради тази причина в следващите редове ще поправим тази „грешка“ и ще ви разкрием няколко любопитни факта за бялото вино. По всяка вероятност повечето от тези факти ще ви изненадат и то доста.

Ето ги и тях:



Знаете ли кога е създадено виното?
Историята сочи, че то се е появило преди шест хиляди години в Месопотамия или Палестина.

Колко калории има в чаша бяло вино?
За онези от вас, които са на диета и понякога си позволяват да добавят към вечерята си по чаша бяло вино, е добре да са наясно с калориите на тази напитка. Истината е, че в една чаша бяло вино има 77 калории.

Оцветяването на виното
Може би не сте се замисляли, но е факт, че ципата на плодчетата е тази, която играе основна роля за цвета на напитката. Именно поради тази причина бялото вино е със светъл цвят.

Харесвате ли белтъци, желатин или риба?
Въпросът не е никак случаен, нито пък става въпрос за предястия. Факт е, че тези продукти биват използвани, за да се подобри вкуса на напитката. Именно поради тази причина някои видове вина не са никак подходящи за вегани или вегетарианци.

Четете внимателно етикета
По този начин ще сте наясно с всички съставки, които са използвани за направата на напитката.

Какво ще кажете за кръв от крави?
Гадост, нали? Така е, но в миналото тя е била използвана за подобряване вкуса на виното. За щастие тази техника вече не се използва в наши дни.

Не го изстудявайте, а само го охладете!
Ако го изстудите, ще изгубите голяма част от вкусовите качества на напитката.

Знаете ли колко грозде е нужно за направата на чаша вино?
Специалистите винари разкриват, че един грозд, който съдържа около 75 плодчета, е напълно достатъчен за направата на чаша вино. Това означава, че за една бутилка, са нужни четири грозда.

За какво е било използвано бялото вино в миналото?
Ще се изненадате от отговора на този въпрос. Оказва се, че хората, са използвали виното, за да пречистват водата. Те са добавяли между 10 и 25% вино към водата и след половин час тя вече е била годна за пиене, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.