Тракийска гробница се оказа космически кораб?

Уфологичните среди са разтърсени от последната информация, свързана с тракийска гробница на селищна могила край Юнаците

Тази тракийска гробница, край село Юнаците, се оказа прототип на космически кораб, заяви инж. Емил Велинов. Той е убеден, че перфектната й аеродинамика и наличието на място за монтиране на плазмени двигатели не може да са случайни екстри на селищната могила.

По-конкретно гробницата напомняла по форма на футуристичното летящо тяло „Милениум Фалкон“ от „Междузвездни войни“, което няма как да е просто съвпадение.

Тракийска гробница се оказа космически кораб?
Тракийска гробница се оказа космически кораб?

При налагане на пропорциите на могилата върху разчертанието на кораба се забелязва, че те са едно към едно, а някои твърдения гласят дори, че по всяка вероятност създателите на филма са се вдъхновили от такъв археологически обект някъде по света.



Легендите не свършват дотук.

В древността траките може би са били очевидци на излитания и кацания на извънземни, което ги е тласнало към идеята, да издигнат своите гробници във формата на космически кораби.

А иначе находката край Юнаците е популярна като Плоската могила. Тя е от каменно-медната и бронзовата епоха, което е между петото и първото хилядолетие пр. Хр. Регионът се счита за един от ранно населените в Европа. И защо първите срещи на извънземни и земляни да не са се случвали именно тук?!

Научните мистерии около гробницата също не са малко. Тя е определяна като част от халколитния град, но специалистите още не могат да дадат яснота по въпроса защо хипотетичният космодрум е обсаден от 5 метрова дебела глинобитна стена. По това време хората не са били способни да майсторят такива укрепителни съоръжения, или поне така се е смятало доскоро.

Догадките около тракийската гробница до Юнаците явно няма да бъдат изчерпани, а ако тя наистина се окаже космически кораб, това ще провокира интереса на международно ниво.

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Според проф. Божидар Димитров от Траките не останало нищо съществено. Напоследък има толкова много информация за Траките, че дори света заговори за това. В България не трябва, междуличностни противоборства за историята и, а изтъкването и популяризирането в световен мащаб.

  2. от траките не са останали импозантни строежи с дялани камъни. не съм сигурен, че божидар димитров е казал именно /че не са оставили нищо съществено/ това и в този контекст.
    археолозите са два вида – или са толкова тесногърди, че извън артефактите не признават нищо. или са толкова разюздани в коментариите си, че от всеки камък им се привижда космически кораб.
    на овчаров му се привидя съкровището на иван шишман, което съдържаше монети, сечени 200 години след предполагаемата смърт на царя. така че…………….

  3. Prez hiliadite godini koito niamat istoricheski zapisani fakti kato sabitia s Znachimost za Istoriata na choveka do niakade 20,30 hiliadi godini ima niakakvi zmachimi fakti no kakvo e stavalo predi 100hiliadi godni niama Opisania Fakticheski sa stavali Razvitia ot Nai razlichen statut za koeto mnog trudno shte bude da se konkretizirat istinite zashtoto na zemiata kato zialo sa stavali chudesii koito ne s pokazatelni te sa v obhvat na zemiata s neinite promeni Geologicheski koito sa v Dulboka strana v zialosta na Zemnoto kulbo Imalo e svruh otkritia sled periodi zemiata see promenela s Visoki temperatura i Razmestvania kudeto sa potopeni samite fakti taka se razvival sveta do opredeleno nivo i pas se promenia do sledvastia Katalizam Na zemnata kora neprekusnato sa stavali prome i zalichavane s hiliadi i milioni godini Taka che Jiviat sviat samo se promenia Materialno vuzrajda se usuvurshenstva Zatriva se v vechnata neupisuema lista za istoricheski Fakti……

  4. Не снимката р хилядолитния докол от между звезни войни някой се наоравил голяма шега???

  5. Ваньо, „р хилядолитния докол“ предполагам е хилядолетния сокол , ама смени тая клавиатура,от сръбски, че се не разбира нищо, а на тия папагали дето списват таквиз статии на кило за връзка лук, искам да кажа: Спрете да употребявате цигари с неясни съдържания и други транквиланти и неясни субстанции, щото ще сезирам Полицията, прокуратура, психиатрия и екарисажа едновременно . При тая съвременна система за обследване на земните недра, с цел регистриране на залежи и полезни изкопаеми, такваз чиния , щеше да индикира аномалия като Марианската падина и щяха да се надпреварват пишман археолози, пишман иманяри, натурални цигани, роми, държавни престъпници, руски компании , европейски, както и американски предполагам, за да ни откраднат космическото превозно средство за скрап.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.