Нашите зъби ще се лекуват вече сами, без намесата на зъболекари

1
927

Сензационната новина, че вече няма да ходим при зъболекари, които да лекуват нашите зъби със страшни машинки, се появи в световното медийно пространство само преди броени дни. Ще заживеем в Рая

Нашите зъби ще се лекуват вече сами, без намесата на зъболекари. Сензационната новина, че вече няма да ходим при зъболекари, които да лекуват зъбите със страшни машинки, се появи в световното медийно пространство само преди броени дни. Тя бе оповестена от учени от Кралския колеж в английската столица Лондон, които разкриха своето научно изобретение как зъбите ни ще се самовъзстановяват, разкри БГНЕС.

зъби
Страшният зъболекар няма да лекува нашите зъби повече

По напълно иновативна технология, специфично лъчение буквално ще изтрива от повърхността на нашите зъби появилите се петна и кариери, а болката и неприятното усещане при ползването на ужасяващите машинки от стоматолозите ще бъдат забравени в миналото. Чрез този напълно нов метод на лечение, ще се стимулира зъбът сам да се справя с кариеса. Очаква се тази нова процедура да заработи на пълни обороти до три години, споделят учените пред екип на в. „Дейли Мейл“.

Чрез използването на специфични лъчения ще се избягнат така неприятните за всички пациенти по света машинки, които да пробият повърхността на зъба, да почистят мястото на кариеса, да лекуват нашите зъби, ако проблемът е в по-сериозен стадий, накрая да запълнят мястото на кариеса със сребърната амалгама или т.нар. композит.

Иновативното лечение на болните зъби ще носи името „Електрически ускорено и увеличено реминализиране“ /EAER/, при което ще се позволи засиленото по естествен и напълно безболезнен начин на минералите калций и фосфати из болния зъб, което ще го накара той, напълно сам, да се регенерира и да се излекува.Този уникален начин за самолечение на нашите зъби ще се провежда на две фази. При първата ще се подготви увреденото място от повърхността на зъба, а после, чрез използването на слаб електрически ток ще се вкарат минерали към болното място, за да може то да се излекува.

По думите на проф. Найджъл Пийтс, напълно иновативният метод на лечение на нашите зъби не само няма да бъде придружен със страх и болка от манипулациите, които досега извършваха в устата ни стоматолозите, но и освен приятен за всички пациенти, този метод ще дава отлични резултати, които ще подобрят дори тези, постигани от зъболекарите към момента.

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.