Внесоха новия вот на недоверие в деловодството на НС

0
252

За трети път БСП внася в деловодството на парламента вот на недоверие. Корнелия Нинова смята, че този път ще свали кабинета „Борисов 3“

БСП сами са внесли вота на недоверие без да са провели консултации с останалите политически партии в НС.

вот на недоверие
Корнелия Нинова и активисти от БСП внесоха днес третия вот на недоверие

Причината за новия вот на недоверие са проблемите в здравеопазването, подчерта Корнелия Нинова.

Днес по-рано лидерът на социалистите коментира, че повече от 15 години в българското здравеопазване не са правени никакви кардинални промени.

Представители на БЛС са обсъждали предложените промени на БСП в сферата на здравеопазването. Предложението на социалистите за нови промени не били „кърпене на дупки в тази система“.



Заради високата оценка на представителите на БЛС, БСП включва тези предложения в мотивите за поредния вот към кабинета „Борисов 3“.

След като документите са входени в деловодството на НС, трябва да бъде определена дата за провеждане гласуването ЗА или Против вота.

Все още не се знае как ще се развият събитията. Но ако вотът бъде приет, това означава, че ще  се провеждат нови парламентарни избори.

Пред 2019 г. ще има нови избори за кметове на общини.

Междувременно от БЛС заявиха, че предстоят и други срещи с политическите сили. Само така може да се постигне  единна и балансирана визия за цялостна реформа в сектор „Здравеопазване“.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.