Стойчо Керев коментира какво бъдеще ни очаква (+видео)

0
491

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост правят анализ на бъдещето, което очаква човечеството в епохалното време, в което живеем

В поредицата „Новото познание“  гостува проф. Бойко Рангелов.

Стойчо Керев
Стойчо Керев

Проф. Рангелов е геофизик в Минно-геоложкия университет  „Свети Иван Рилски“ в София.

Изкуственият интелект все повече превзема нашия живот. В миналото неща, които тогава са изглеждали научна фантастика днес са реалност.

Благодарение на най-новите технологии днес ние знаем във всеки един момент къде какво се случва чрез интернет и други дигитални технологии.



Има хора, които вече са поставили чипове в телата си, чрез които могат да вършат различни рутинни дейности.

Намерени са, обаче, чипове в телата на хора, поставени от извънземни. Редица научни издания са публикували материали на тази тема. Хората получават информация от Вселенското информационно поле посредством тези чипове. По този път идват към Земята нови знания и познания. От хората зависи дали тези знания ще бъдат използвани за добро или за поредната деградация. Все още липсва защита срещу невярното познание. Това е проблем, който продължава да се задълбочава в среда на огромна информационна осведоменост.

Проф. Бойко Рангелов казва, че с навлизането на чиповете у хората, с човешката дигитализация и роботизация,  Хомо сапиен ще бъде заменен от нова раса.

Роботите превъзхождат човешкия мозък по отношение скоростта на обработка на информацията. Затова те много по-бързо могат да се ориентират в определени обстоятелства  за разлика от хората.

Изкуственият интелект облекчава живота на хората. Вместо учените да правят реални ядрени изпитания на Земята, те моделират ядрен взрив на компютъра. Това е изключително щадящо за самата природа. Изстрелването на космически кораби в Космоса в търсене на други разумни същества. Това е част от положителния ефект от действието на изкуствения интелект.

Но изкуственият интелект има и своите негативи, казва проф. Рангелов. Айнщайн е велик учен, но той се обявява срещу използването на ядреното оръжие. В същото време хората сами си причиняваме огромни вреди и щети.

Материализмът дава една сигурност и спокойствие на задоволения човек. Този материализъм мотивира много хора да консумират повече и повече. В същото време производителите на материални блага ламтят за все по-големи печалби.

Всеки път, когато човечеството изпадне в ситуации на агресия, войни и злини, само човешкият морал може да го спаси от унищожение.

Не пропускайте цялото видео долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.