Стойчо Керев ни потапя в света на вечността (+видео)

0
501

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост в „Новото познание“ коментират тема, която вълнува много хора

Проф. Лъчезар Филипов и Стойчо Керев коментират дали времето съществува и какво представлява то.

Стойчо Керев
Стойчо Керев

Проф. Филипов казва, че хората са свикнали да измерват времето с различни показатели. Например, въртенето на Земята, въртенето на Слънцето. Пулсирането на атома. Движението на стрелките на часовника.

Загадката на времето продължава да бъде доста сложна, казва проф. Филипов. След създаване на Обща  теория  на относителността на Айнщайн, става ясно, че пространството и времето са свързани с динамиката на материята.

Явленията около нас се развиват. Те не стоят на едно място.



Стрелата на времето дава информация от миналото към бъдещето. Но науката пита дали не може да се определи времето в обратната посока.

Когато говорим за информационно поле (мисъл и информация от Вселената), там няма материални частици. В информационното поле минало, настояще и бъдеще е едно и също. Явно това свойство позволява на някои хора да гледат както в миналото, така и в бъдещето.

Нашият свят е създаден от два основни елемента. Във вакуум се  е появил материалният свят и стрелата на времето от минало към бъдеще, а в информационното поле –  съзнанието.

Преди 50 години Козирев е казвал, че времето може да се превръща в енергия. Квантова механика казва, че ако се отиде в квантовия вакуум, там няма  време.

Логически говорим за наличието на причинно-следствена връзка.  Но все още няма закон, който да определи как тази причинно-следствена връзка се появява и развива.

Още изключително интересни факти ще научите от видеото долу от въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на проф. Филипов.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.