И днес имаше протести в цялата страна: Автомобили блокираха възлови пътни артерии

0
230

Днешните протести отново бяха свързани с проблемите, които бяха поставени и при предишните. Високите цени на горивата и ниските доходи на населението

Мащабни протести бяха организирани в редица градове.

протести
И днес имаше протести в много градове от страната Сн: Ирина Жерева

Най-активно се оказа населението в Бургас, Варна, Шумен, Монтана, Враца, Стара Загора, Русе и в Югозападна България.

В Стара Загора се състоя автошествие. В него участваха повече от 100 леки автомобили и мотори. Полицейското присъствие беше засилено,  имаше и жандармерия. Движението по маршрута от Хасково към Стара Загора беше затруднено и в двете посоки. Блокада имаше на АМ „Тракия” на изхода на града.

Русенци протестираха и против силно замърсения въздух в техния град.



Десетки варненци потеглиха в пешеходното шествие през центъра на морската ни столица. Те стигнаха до Аспаруховия мост. Искаха да го блокират, но не им беше позволено.

Протестно автошествие премина през улиците на град Враца. Недоволни граждани, включително и българи, които живеят в чужбина, за кратко блокираха международен път Е-79 край Враца. Блокадата беше  в двете посоки. Протестиращите извиха хоро.

Протестиращи от Благоевград блокираха пътя за Кулата. Първоначално се събраха пред Югозападния университет. Казаха на полицията, че протестът ще бъде прекратен. Но вместо да се разпръснат, протестиращите стигнаха до главния път. Там продължиха. Главното им искане е справедливо заплащане, което да внесе социално равенство в страната.

Протестиращите смятат, че с МРЗ от 560 лева социално равенство не може да се постигне.

Протестиращите днес блокираха и района на Петолъчката.

Повече от 100 протестиращи се събраха в град Бургас. Те тръгнаха да зареждат гориво от бензиностанциите като плащат с дребни стотинки. После блокираха движението по кръговото на изхода от Бургас в посока към Слънчев бряг.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.