Тези грешки излагат на риск здравето на цялото ви семейство (III част)

0
267

Не подценявайте нито един от тези съвети

Както вече споменахме в първите две части на този материал, много домакини допускат неволни грешки, които се отразяват пагубно на здравето на цялото семейство.

здравето
Не подценявайте нито един от тези съвети

Със сигурност няма нищо по-ценно от здравето и живота, така че е добре да разберете кои са тези грешки и да не ги допускате повече.

Ето кои са грешките, които вредят на здравето ви, без дори да подозирате:

Грешка №9
Нови дрехи
Мнозина перат новите дрехи като ги слагат в пералнята. Според препоръките на специалисти обаче, първо трябва да ги изперете на ръка или поне да ги изплакнете леко, преди да ги пъхнете в пералнята. Факт е, че няма как да знаете кой ги е мерил преди това и в какво състояние е било здравето му. Освен това производителите често пъти обработват дрехите с различни средства, преди да ги доставят в магазините.



В този ред на мисли няма как да сте наясно с какво е третирана новата дреха и пъхайки я в пералнята, заедно с останалите, може да причини нежелани алергии. Не е изключено дори бактерии да се пренесат по останалите ви дрехи, от там по кожата ви и разбира се пътят до организма им в този случай е много кратък. Поради всички тези причини е добре да изперете първо дрехата на ръка и едва тогава да я пъхнете в пералнята.

Грешка №10
Предварително накисване
Някои дрехи се нуждаят от предварително накисване. Това правило например важи с пълна сила за онези дрехи, които са по-замърсени. Често пъти по спалните чаршафи или по хавлиените кърпи има доста натрупани остатъци от козметиката, която дамите използват за лицето и тялото си.

Разбира се за никого не е тайна, че в козметичните препарати се съдържат химични материали. Под влияние на топлината в пералнята и загрятата в нея вода на определени градуси, може да допринесете за умножаването на тези бактерии. Със сигурност не искате да направите това или пък да облечете дрехи, които не са добре изпрани. Не бихте искали да си легнете и в не добре изпрани чаршафи или пък да се забършете с относително чисти хавлии, нали? Всички те са опасни за здравето.

Както вече ви обещахме в първата част на този материал, ще ви дадем и бонус за начина, по който трябва да се грижите за пералнята, за да удължите живота й и разбира се да си спестите някои разходи.

Е, ключето се крие в правилната й експлоатация. Всеки един производител е написал правилата, които трябва да се спазват при експлоатацията на уреда. Не ги пренебрегвайте, ако не искате да си създадете допълнителни проблеми, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.