Тези грешки излагат на риск здравето на цялото ви семейство (II част)

0
221

Не е зле да обърнете сериозно внимание на тези съвети

В първата част на този материал ви запознахме с някои често допускани грешки, които вредят на здравето на цялото семейство.

здравето
Не е зле да обърнете сериозно внимание на тези съвети

Със сигурност нито една домакиня не би искала да нанесе поражения върху здравето на любимите си хора. В този ред на мисли, за да избегне проблеми със здравето на семейството, тя трябва да не допуска тези грешки.

Ето кои са те:

Грешка №4
Избор на препарат
В сезона на вирусите и настинките е от особена важност да използвате антибактериален препарат за почистване на пералнята. Той ще ви помогне в борбата с инфекциите, унищожавайки инфекциозните агенти. Имайте предвид, че в пералнята се заселват различни микроби, които могат да нанесат сериозни поражения върху здравето ви. Попадайки върху дрехите, те имат директен досег с кожата, а от там и с организма ви.



Грешка №5
Чорапите
За мнозина прането на чорапите се оказва истинско предизвикателство. Съветът на специалистите е да ги перете в специални чантички, за да избегнете мистериозното им изчезване в пералнята. Факт е, че понякога те се мушкат в гумените уплътнения и оставайки там плесенясват. Освен това сортирането им е доста трудно, ако ги извадите заедно с останалите дрехи. Поради тази причина чантичките за пране, са най-добрия ви помощник.

Грешка №6
Не обръщате внимание на препоръките за пране
Много е важно да следвате препоръките за пране, ако искате да запазите за по-дълго време дрехите си в добро състояние. Цялата нужна информация за това как да изперете правилно дрехите, се съдържа на етикета им. Неслучайно производителите описват допустимите температурни режими и методите на пране.

Спазвайте тези правила и не мислете, че всичко се изчерпва с настройването на пералнята на деликатен режим или пък да перете дрехите си на която програма ви попадне. Ако пренебрегвате тези инструкции можете да останете разочаровани, когато извадите прането от пералнята – някои дрехи може да са се оцветили, други пък да са се степали и какво ли още не.

Грешка №7
Използвайте белина
За да избелите и дезинфекцирате дрехите можете да използвате белина, но задължително в умерени количества. Не е нужно да излеете половин бутилка, просто следвайте препоръките на производителя, тъй като в противен случай ефектът може да се окаже катастрофален.

Грешка №8
Оборотите на центрофугата
Имайте предвид, че всяка тъкан може да издържи определена сила на въртене. Ако в едно пране сложите деликатни тъкани, спално бельо и дънки, то определено допускате огромна грешка. Силата на центрофугата е различна за различните тъкани, тъй като в противен случай ще ги прецакате, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.