Рецепти за болно гърло от лечителя Петър Димков

0
862

В студените дни много хора, не само децата, страдат от болно гърло. Причина за това са не само вирусите на грип, но и вдишването на леден въздух

Най-лесният начин да щадите вашето гърло през зимата е да слагате шал на устата си.

болно гърло лечител Петър Димков
При болно гърло използвайте съветите на лечителя Петър Димков

Докато минава през плата на шала, въздухът се затопля и вие го вдишвате по-топъл. Това е полезно за вашето гърло и сливици.

Но в този случай е важно да перете шала редовно, защото в него се наслояват много повече микроби и други елементи.

Ако ви било гърлото, лечителят Петър Димков препоръчвал компрес от пудра захар и белтък. За целта трябва да сварите яйце и да отделите белтъка. Пресовайте го с вилица и добавете 1 ч.л. пудра захар. Объркайте добре.



Тази смес поставете върху памук. Сложете на болното гърло и увийте с плътен шал или с пешкир. Белтъкът на яйцето изтегля вредните субстанции през кожата. Не случайно се използва за изтегляне на натрупана гной.

При болно гърло с кашлица можете да си сварите следната отвара. В съд с кипяща вода добавете една нарязана на пърчета ябълка, заедно с кората и със семките.

Добавете 4-5 ореха. Предварително измийте орехите и ги счукайте. Но ги сложете както са с черупките и с ядките.

Оставете да ври на слаб огън, докато изврат два пръста от течността. Отнемете от огъня. Пийте от тази отвара вместо вода. Тя трябва да бъде приятно топла, затова я дръжте на печката или върху радиатора.

Като профилактика против настинка, грип и болно гърло можете да използвате клеева тинктура, която лечителят Петър Димков препоръчвал. Ако отглеждате пчели, вие имате прополис – пчелен клей. Можете да си купите клей от пчелари на пазара. В противен случай си вземете клеева тинктура от аптеката.

Всяка сутрин слагайте по 30 капки в чаша с хладка вода и я изпивайте на гладно.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.