Тази нощ се сбъдват всички желания и мечти

0
509

Намислете си желания, преценете кои ваши мечти все още не са се сбъднали. Тази нощ е времето, когато трябва да получите знак, че ще се сбъднат

По традиция втората седмица на месец декември е специална.

желания и мечти
Тази нощ ще се сбъднат вашите желания и мечти

По небето се спуска дъжд от звезди.

Те са Джеминиди. Най-голям пик на падащи звезди ще се наблюдава в нощта между 13 и 14 декември.

Когато времето е ясно както тази година, те могат да бъдат видени дори от прозореца или терасата. Ако имате възможност да се качите на горните етажи на блока,  ще ги видите още по-добре.



Днешният ден беше слънчев и ясен. Луната изгря и представлява красива гледка. Небето е обсипано със звезди, които блестят на фона на кадифената синева.

Намислете си желания, вижте кои ваши мечти искате да ви се сбъднат и гледайте към небето. Щом забележите падащите звезди, знайте, че вашите молитви са били чути и ще станат реалност.

Джеминидите са уникални. Те произлизат от скален астероид с орбита, която прилича като на комета, наречен Фаетон 3200. НАСА обяснява, че другите падащи звезди Леониди и Персеиди произлизат от комети.

Друг любопитен факт е скоростта на движение. Персеидите приближават Земята със скорост 130 000 мили в час. Леонидите се движат със 162 000 мили в час. А Джеминидите са най-бавни – тяхната скорост е само 79 200 мили в час.

1 миля е равна на 1 609 метра.

За първи път Джеминидите са наблюдавани в небето през 1862 г. Те са познати сравнително отскоро, докато Леонидите и Персеидите са познати от дълбока древност.

Вероятно още в древността хората са осъзнали, че щом падат звезди по небето, това е знак за късмет и за успехи.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.